Muž v USA skoro umlátil šestileté dítě baseballovou pálkou, chlapec je ve stavu mozkové smrti

Šestiletý Jathan je po útoku nevlastního otce ve stavu mozkové smrti.

Muž skoro umlátil šestileté dítě baseballovou pálkou, dítě je ve stavu mozkové smrti

Otřesný případ domácího násilí řeší policie v americkém městě Bridgeport. Muž tam měl napadnout svou manželku a dvě nevlastní děti baseballovou pálkou. Šestiletý Jathan Escobar skončil po útoku v nemocnici na přístrojích a podle rodiny je ve stavu mozkové smrti. Příbuzní chlapce ale neztrácejí naději a modlí se za zázrak.

„Do hlavy mu neteče krev. Srdce mu bije díky lékům a je také napojený na ventilátor,“ popsala zdrcující diagnózu lékařů Jathanova sestřenice Sasha Heronová pro stanici WFSB.

ČTĚTE TAKÉ: „Anděl odešel.“ Osmiletý Vilík podlehl vzácné nemoci, před smrtí si splnil poslední přání

Podle ní se ale nábožensky založená rodina nevzdává naděje a modlí se za zázrak. „Vždycky byl tak šťastný a prostě si užíval života. Ať se dělo cokoli,“ dodala Sasha.

Policie už obvinila z pokusu o vraždu Abdulrahima Sulaimana. Nevlastní otec dětí měl podle ní minulý týden zaútočit baseballovou pálkou na svou ženu a následně i na Jathana a jeho čtyřletého bratra.

„Věděla jsem, že moji sestru bije, protože mi to řekla. A věděla jsem, že jí a dětem vyhrožuje smrtí,“ řekla Jathanova teta Sandra Escobarová. Podle ní se kvůli tomu rodina několikrát obrátila na příslušné úřady. Ty to sice nepotvrdily, ale uvedly, že na vyšetřování spolupracují s policií.

Podle stanice WSAZ vzniklo na podporu zoufalé rodiny i několik sbírek na webu GoFundMe.

Tagy:
policie smrt vražda rodina vyšetřování domácí násilí USA Connecticut trestná činnost rodina smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost