Brutální útok v Ostravě. Muž šlapal sokovi po hlavě, oběť chtěl shodit z balkonu, líčí svědci

Agresor z Ostravy brutálně napadl ženu a dva muže v místním hotelovém domě.

Pokus o dvojnásobnou vraždu v Ostravě

Doslova vražedný víkend má za sebou ostravská kriminálka. Muži zákona nejprve vyjížděli k muži, kterého pobodala přítelkyně. Tím však náročná služba spíše začínala. Kriminalisté totiž rovněž zamířili do hotelového domu, kde 36letý útočník napadl ženu a dva muže. Tento případ dokonce vyšetřují jako pokus o dvojnásobnou vraždu, uvedla televize CNN Prima NEWS.

Brutální útok na trojici poškozených se stal v hotelovém domě Hlubina. Bylo to velmi násilné napadení, které policisté vyhodnotili jako pokus o dvojnásobnou vraždu. Někteří sousedé podle svých slov slyšeli hlasitý řev doprovázený boucháním do zdi.

K TÉMATU: Chyba za chybou. Nešikovný zloděj vzal útokem trafiku v Praze, ukořistil jen vsazené tikety

„K tomu se ozývaly i výhružky spolu s hlasitými nadávkami. Údajně tam mělo dojít i k tomu, že útočící měl tomu druhému šlapat na hlavu, poté ho chytit za hlavu a udeřit s ní o něco tvrdého,“ popsali pro redakci CNN Prima NEWS sousedé z hotelového domu. Podle nich to měla být zřejmě hádka o ženu, která se zvrhla v násilnou potyčku.

Mluvčí policie Soňa Štětínská uvedla, že 36letý muž měl vniknout do jednoho z pokojů, kde rozpoutal teror. „Pachatel měl napadnout tři osoby, přičemž se jednalo o ženu a dva muže,“ uvedla mluvčí pro CNN Prima NEWS.

Útočník chtěl dokonce podle sousedů vyhodit jednoho z mužů z balkonu. Policie však byla na místě za pár minut a agresora zadržela. Z výpovědí lidí obývajících v té době komplex, se zdá, že by se mohlo jednat o partnerský konflikt zaviněný například žárlivostí. Podle policie ale může být motivem něco zcela jiného.

„Obviněný muž si měl být vědom toho, že trojice zraněných, které měl napadnout, figuruje v jiném případu, kterým se zabývají policisté,“ uvedla Štětínská. Jestli se jednalo o svědky, které hodlal útočník zastrašit, nebo dokonce o přímé aktéry jiného násilného činu, nyní vyšetřují strážci zákona. V případě prokázání viny hrozí pachateli odnětí svobody až na dvacet let. Podle policistů ale není vyloučený ani výjimečný trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zakopané mrtvoly na Třebíčsku? Policisté pročesávali lesy, hledají oběti násilného činu

Tagy: