Muž zadržel tři řidiče jako rukojmí, vyhrožoval zbraní. Zasahovalo policejní komando

Rukojmí v Bavorsku

Policie na dálnici v Bavorsku v úterý večer zadržela cestujícího, který v dálkovém autobusu vzal tři řidiče jako rukojmí, informoval server Focus Online s odkazem na policii. Podle policejního mluvčího muž tvrdil, že je ozbrojený. Policie ani po nočním výslechu údajného únosce nezná další podrobnosti. Jasné není ani, zda měl útočník skutečně zbraň. Podezřelým je 30letý srbský občan, píše deník Merkur.

Po hádce v dálkovém autobusu v úterý večer se muž dostal do fyzické potyčky s dalšími cestujícími. Lehká zranění při ní utrpěly dvě osoby. Agresor poté vzal jako rukojmí trojici řidičů autobusu. Předtím hrozil, že všechny cestující zabije, uvedla policie.

Autobus nakonec zastavil a muž zpočátku zůstal i se třemi řidiči v autobusu. Šoféři ale ještě před zásahem policie autobus nezranění opustili. Podezřelý prostřednictvím mobilního telefonu jednoho z řidičů policii tvrdil, že je ozbrojený. Když ale policie v úterý ve 21:30 hodin proti údajnému únosci zasáhla, žádnou zbraň nenašla.

Bulvární deník Bild dříve uvedl, že policejní komando do autobusu vniklo kolem 21:25 středoevropského času, načež byly slyšet tři detonace. Doplnil, že na místě je vrtulník. Autobus prý přijel ze zahraničí a měl namířeno do Mnichova.

Policisté při operaci v obou směrech uzavřeli část dálnice A9 mezi sjezdy Hipoltstein a Greding v úseku mezi Ingolstadtem a Norimberkem, což vedlo k dlouhým kolonám.

Kolem 22:30 prohlásili policisté zákrok za ukončený a silniční uzávěru zrušili. Obtížný byl také výslech svědků, protože mnozí z nich neumí německy. Cestující pak mohli pokračovat v cestě do Mnichova, odkud měl autobus zamířit do cílové destinace, kterou je Srbsko.

Tagy: