Senior měl dvojnásobnou vraždou vyřešit milenecký propletenec. Jde rovnou do vazby

Soud poslal do vazby šedesátiletého muže

Sokolovský soud v úterý poslal do vazby šedesátiletého muže, kterého policisté obvinili z dvojnásobné vraždy. Senior měl o víkendu zastřelit legálně drženou zbraní muže a ženu. Zřejmě se tak rozhodl ukončit složitý milenecký propletenec.

Václav K., obviněný z dvojnásobné vraždy, před kamerou mluvit nechtěl. V sobotu na polní cestě u Horního Slavkova na Sokolovsku podle kriminalistů zastřelil dva lidi, sám pak zavolal na policii a psychicky zkolaboval. Policisté ho vyslechli a obvinili dva dny na to.

„Šedesátiletého muže jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě odsouzení mu hrozí výjimečný trest,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při cestě do cely ho museli podpírat

Podle advokátky obviněného muže je dvojnásobná vražda rodinnou tragédií, senior všeho lituje a psychicky je na tom velmi špatně. Přímo v jednací síni prý téměř nemluvil, soudci měl jen oznámit, že proti vazbě nebude podávat stížnost. Při cestě zpět do cely ho policejní eskorta musela podpírat.

Motivem dvojnásobné vraždy byla zřejmě žárlivost. První obětí vraždy je pětatřicetiletá žena, která měla být střelcovou milenkou. Po sobě zanechala manžela a tři děti. Druhou obětí je pak jedenačtyřicetiletý muž, který měl být taktéž ženin milenec. Podle našich informací muž obviněný z vraždy oba delší dobu sledoval. Dvojnásobnou vraždou nedaleko středověkého popraviště tak zřejmě skončil složitý milostný propletenec několika lidí.

Tagy: