Muži vykradli v Liberci automat na rozměňování bankovek. Hrozí jim dva roky vězení

Liberec zloději

Zloději v liberecké myčce

Dvojice zlodějů si během několika minut přišla na desítky tisíc korun. Pomocí rozbrušovačky se doslova prořezali do automatu na rozměňování bankovek u jedné samoobslužné myčky v Liberci. Celý incident zaznamenala bezpečnostní kamera, která zachytila také jejich obličeje. Policie žádá veřejnost o pomoc.

Na záznamu z bezpečnostní kamery je vidět, jak se dvojice nejprve dostane do technické místnosti přes uzavřené dveře. S sebou nesou nářadí včetně rozbrušovačky. Nástrojů si zřejmě váží, venku prší, a tak je schovávají pod deštníkem, který při samotném vloupání překáží. Okamžitě se dávají do práce a doslova se prořezávají do automatu.

„Během krátké chvíle se jim podařilo způsobit škodu za více než 44 tisíc korun. Nejde jen o odcizené peníze, ale také o samotný automat a bezpečnostní dveře,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Při překonání dveří je oběma maskovaným mužům na krátkou chvíli zčásti vidět do obličeje. Kriminalisté proto doufají, že by je někdo mohl poznat. Pokud by se je nakonec podařilo dopadnout, hrozí dvojici až dva roky vězení.

Od samotného vloupání uplynuly čtyři měsíce, s žádostí o pomoc se policisté obracejí na veřejnost až nyní.

Tagy: