Na Česko se žene silný vítr o rychlosti až 90 km/h. Objeví se slabý déšť i sníh

Žena s rozevlátými vlasy

Počasí 15.2.2022 6:49

V úterý bude zejména oblačno až zataženo, místy se přechodně trochu vyjasní. Nezapomeňte však na deštníky, čeká nás slabý déšť nebo přeháňky, na horách i sníh. Během dne bude vát slabý vítr, ten by však v následujících dnech měl sílit. Meteorologové upozorňují, že by kvůli němu mohli vydat i výstrahu.

Ačkoliv bude v úterý vát slabý a mírný jihozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s, v následujících dnech značně zesílí. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) upozorňují, že by ve středu mohl v nárazech dosahovat síly přes 18 m/s (65 km/h), ve čtvrtek dokonce až 25 m/s (90 km/h).

Výstraha dosud v platností není, lze ji však pomalu očekávat. „Jedná se o předběžné varování, doporučujeme sledovat upřesňované předpovědi počasí,“ doplňují meteorologové. V úterý bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Doma nezapomeňte deštníky, místy se objeví slabý déšť či přeháňky, na horách i sníh. Zpočátku mohou být srážky i mrznoucí. K večeru bude oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 10 °C, na horách kolem 1 °C.

V noci na středu bude převážně polojasno, od západu však má přibývat oblačnosti a k ránu může na některých místech sněžit. V nížinách pod 500 metrů se očekává i déšť. Obdobná bude situace na Moravě a ve Slezsku, kde má pršet, ve výšce nad 700 metrů i sněžit. Nejnižší teploty klesnou k 3 až -1 °C.

Středa se ponese ve znamení zatažené až oblačné oblohy, na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku místy polojasno a ojediněle se mohou objevit i mlhy. Od západu se na většině území očekává déšť, ve výškách nad 500 metrů i déšť se sněhem nebo sněžení. Na horách budou srážky vydatnější.

Nejvyšší teploty se mají pohybovat mezi 6 až 11 °C. Vát bude zpočátku mírný vítr, v nárazech však může dosahovat rychlosti až 20 m/s (70 km/h), večer bude ještě sílit.

Tagy: