Na Plzeňsku havaroval autobus kvůli zasněžené silnici. Zranily se dvě ženy

Nehoda autobusu

Sněhové komplikace

Mezi Bezvěrovem a obcí Chudeč na Plzeňsku došlo v úterý dopoledne k havárii autobusu. Mluvčí krajských hasičů Petr Pocnar uvedl, že se autobus převrátil na bok. Zranily se dvě ženy, řidiče ošetřili záchranáři na místě. Následkem nepříznivého počasí a sněžení dochází na území Česka ke stále většímu výskytu nehod.

„Všichni cestujícící už odjeli, na místě byl ošetřen pouze řidič autobusu. Jedno naše auto, které zmírňuje provoz, tam zůstává,“ řekl Pocnar.

Informaci o nehodě u Bezvěrova potvrdila také mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová. „V autobuse cestovalo devět lidí plus jeden řidič. Dvě starší ženy utrpěly lehká zranění a byly převezeny do Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín. Řidič utrpěl následkem nehody škrábance a řezná poranění od skla, ale nijak fatální. Záchranáři ho ošetřili na místě,“ uvedla Svobodová s tím, že záchranářské jednotky už z místa odjely.

Sníh komplikuje dopravu i na Vysočině

Sněžení komplikuje dopravu také na Vysočině. V některých kopcích nemohou vyjet kamiony a blokují provoz. Nejhorší situace je podle policistů na silnici I/38 od Jihlavy přes Havlíčkův Brod na Golčův Jeníkov. Od rána policie přijala oznámení o 15 dopravních nehodách. „Při jedné byla v Třebíči lehce zraněná chodkyně,“ informovala mluvčí krajské policie Dana Čírtková. „Zhoršující se počasí ovlivňuje sjízdnost silnic v celém našem kraji,“ doplnila.

Problémy mají například i řidiči na Pacovsku nebo na silnici I/19 v okolí Nového Města na Moravě.

Komplikace kvůli sněžení hlásí také Liberecký kraj. Silničáři proto od 11:00 na základě výstrahy meteorologů preventivně uzavřeli pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Omezení by mělo trvat do úterní půlnoci.

Tagy: