Na strategické akvizici US americké skupiny VINTECH Industries se podíleli mnichovští a pražští advokáti z Taylor Wessing

Advokátní kancelář Taylor Wessing, prostřednictvím svých poboček v Praze a Mnichově, poskytla právní poradenství americké společnosti VINTECH Industries Inc. při akvizici části závodu společnosti REHAU Automotive, s.r.o., který se specializuje na výrobu těsnění a vytlačování plastů. Akvizice se týkala závodu v Jevíčku na Moravě a posiluje postavení VINTECH na evropském trhu.

VINTECH Industries, jeden z předních dodavatelů plastových dílů pro automobilový průmysl, tímto krokem dále rozšiřuje svou evropskou výrobní síť, kterou buduje od roku 2018, kdy otevřel pobočku v Portugalsku. Společnost, založená v roce 2004 se sídlem v Imlay City ve státě Michigan, zaměstnává ve svých sedmi závodech v USA, Mexiku, Číně a Portugalsku přibližně 600 zaměstnanců. Zaměřuje se na inovace a technologie pro automobilový průmysl.

Díky odborným znalostem týmu Taylor Wessing jsme úspěšně dokončili komplexní akvizici včetně zajištění bezproblémové kontinuity podnikání. Podpora týmu advokátní kanceláře byla důležitá zejména při řešení specifických přeshraničních právních otázek týkajících se převzetí jak závodu a jeho zaměstnanců, tak vztahů se zákazníky a dodavateli," komentuje Gernot Mindrup, viceprezident VINTECH Industries.

Jim Schoonover, prezident VINTECH Industries, dodal: „Český závod skvěle doplňuje naši evropskou výrobní síť a otevírá nám další příležitosti. Jsme potěšeni, že můžeme přivítat nové kolegy, zákazníky a dodavatele v rodině VINTECH.“

Akvizice divize REHAU Automotive zaměřující se na vývoj a výrobu termoplastických extrudovaných těsnění a vodních systémů, poskytne společnosti VINTECH lepší přístup k evropskému trhu a posílí její schopnost reagovat na potřeby globálních automobilových výrobců.

"Jsme rádi, že jsme mohli přispět k úspěšnému završení obchodu, který našeho klienta významně posílí na evropském trhu a umožní důležitou strategickou expanzi skupiny VINTECH," uvádí k transakci Thomas Rechberger, partner advokátní kanceláře Taylor Wessing.

Díky úzké spolupráci s kolegy z mnichovské pobočky Taylor Wessing, pod vedením partnerky Rebekky Krause, poskytla advokátní kancelář Taylor Wessing komplexní poradenství v oblasti přeshraničních fúzí a akvizic, stejně jako v oblastech nemovitostního práva, pracovního práva, duševního vlastnictví, IT a regulace. Tímto způsobem zajistila úspěšné uzavření smluv realizujících akvizici a i kontinuitu v mezinárodních dodavatelských a zákaznických řetězcích.

Na straně REHAU Automotive poskytovala právní poradenství advokátní kancelář Schönherr v oblasti českého práva a Gleiss Lutz v oblasti německého práva.

Thomas Rechberger, Partner Taylor Wessing Česká republika, se specializuje na oblast korporátního práva a fúze a akvizice (M&A). Zaměřuje se na poradenství klientům v sektorech automobilového průmyslu, logistiky, dopravy, výroby a průmyslových odvětví.

Rebekka Krause, Salary Partner v Taylor Wessing Německo, specializující se na přeshraniční fúze a akvizice, vedla mnichovský tým v rámci této transakce.

Adéla Kučerová, Senior Associate v advokátní kanceláři Taylor Wessing Česká republika, radí národním a mezinárodním klientům v oblasti nemovitostních transakcí a jiných aspektech nemovitostního práva. Věnuje se také oblasti fúzí a akvizic a korporátního práva.

Christian Dietz, Senior Associate v Taylor Wessing Německo, poskytuje poradenství národním i mezinárodním společnostem ve všech aspektech korporátního práva. Jeho praxe je zaměřena především na oblasti fúzí a akvizic (M&A) a reorganizací.

Nicole Ragužová, Associate v advokátní kanceláři Taylor Wessing Česká republika, se specializuje na korporátní právo, fúze a akvizice (M&A) a kapitálové trhy. Má bohaté zkušenosti v oblasti venture kapitálu v České republice i Německu, přičemž se zaměřuje na M&A, korporátní právo a restrukturalizace, včetně distressed M&A.

Úspěšná realizace této transakce je důkazem efektivní přeshraniční spolupráce mezi pražským a mnichovským týmem advokátní kanceláře Taylor Wessing, a to ve všech klíčových právních oblastech.

Tagy:
Německo automobilový průmysl Portugalsko právo Česko USA obchodní společnosti transakce advokátní kancelář produkty a služby ekonomika, obchod a finance tovární výroba a inženýrství mergers and acquisitions REHAU Automotive obchodní strategie a marketing