Nadprůměrné teploty doprovodí déšť a přeháňky. Do Česka však dorazí i bouřky

Bouřka

Počasí 24.10.2022 (6:08)

Po ranních a dopoledních mlhách do Česka dorazí občasný déšť a přeháňky, deštníky se tak v pondělí mohou hodit. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc varují, že se na severozápadě mohou ojediněle vyskytnout bouřky. Teploty však budou nadprůměrné.

V pondělí bude oblačno až zataženo. Ráno a dopoledne se místy vyskytnou mlhy, ty následně vystřídá místy déšť nebo přeháňky. K večeru budou srážky četnější. Meteorologové však upozornili, že se na severovýchodě Česka mohou ojediněle objevit také bouřky.

Denní teploty budou v dlouhodobém průměru nad očekávání vysoké. Ty nejvyšší se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, na horách vystoupají ke 12 °C. Vát bude mírný jihozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle se očekávají přeháňky. V jihovýchodní polovině území se zpočátku očekává zatažená obloha, místy i déšť. Stejně tak se k ránu opět očekávají mlhy. Nejnižší teploty klesnou ke 12 až 8 °C.

Co přinese začátek víkendu?

V úterý bude polojasno až oblačno. Na severu a severovýchodě se místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Večer však bude srážek a oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C.

A co přinesou další dny týdne? Ve středu bude zpočátku jasno až polojasno, později do Česka dorazí místy déšť nebo přeháňky. Teploty vystoupají až k 16 °C. Ve čtvrtek bude situace obdobná, pouze teploměry naměří až 19 °C. Sváteční pátek pak přinese další oteplení, hodnoty vystoupají až k 20 °C.

Tagy: