Hvězda kultovního seriálu Ztraceni zemřela. Skolil ji západonilský virus

Hvězda kultovních seriálů Ztraceni nebo Babylon 5 zemřela ve věku 65 let. Oznámení o smrti chorvatské herečky Miry Furlanové se objevilo na jejím oficiálním twitterovém účtu. Je tam umístěn její citát o cestě na Mléčnou dráhu. Fanoušky zpráva šokovala.

„Dívám se na hvězdy. Je jasná noc a Mléčná dráha se zdá být tak blízko. To je místo, kam se brzy vypravím. Všichni jsme stvořeni z hvězdných částic. Nebojím se. Mezitím mi dovolte zavřít oči a vnímat tu krásu kolem sebe. A nadechnout se pod temnou oblohou plnou hvězd. Nádech. Výdech. To je vše,“ stojí v citátu Furlanové, který zveřejnila její rodina na Twitteru.

Páteční příspěvek s citátem byl doplněn o rok narození a úmrtí s její fotografií, kde se herečka usmívá od ucha k uchu. Zemřela ve čtvrtek 20. ledna. Poetické oznámení o smrti Miry Furlanové přesto její fanoušky šokovalo.

„Když jsem viděl tento příspěvek, doufal jsem, že to není pravda. Je to tak smutné, láme mi to srdce. Svět přišel o krásnou duši,“ napsal její fanoušek Daniel Bach. „To mi zlomilo srdce. Sledování Babylonu 5 bude odteď velmi těžké,“ napsal další z fanoušků.

Chorvatská herečka podle zpravodajského webu New York Times zemřela ve svém domě v Los Angeles. Její manažer Chris Roe prozradil, že Furlanová zemřela na komplikace zaviněné západonilskou horečkou.

Hvězda seriálů Ztraceni nebo Babylon 5

Mira Furlanová se narodila 7. září v Záhřebu, vystudovala chorvatskou divadelní akademii a působila v národním divadle. Od roku 1977 hrála v různých jugoslávských filmech a seriálech. V roce 1991 ale s manželem emigrovala do USA.

Po dvou letech ve Spojených státech byla obsazena do kultovního seriálu Babylon 5, ve kterém zosobnila minbarskou velvyslankyni Delenn. Zahrála si celkem ve 109 epizodách a dvou televizních pokračováních. Její fanoušci si ji dobře pamatují i ze seriálu Ztraceni, který se po celém světě těšil velké oblibě. V něm si zahrála zdivočelou Francouzku Danielle Rousseaovou.

Hrála i v divadlech v Los Angeles a New Yorku a hostovala v dalších amerických populárních seriálech. Kromě hraní také vyučovala na newyorkské filmové akademii.

Tagy: