Vykrádal auta houbařům, sám si v lese ještě nasbíral. Policie lapila lupiče při činu

Jedno z vykradených aut houbařů na Chebsku

Zloděj vykrádal auta houbařů

Houbaření na Chebsku je zase o trochu bezpečnější, alespoň pro ty, kteří k lesu jezdí autem. Tamní kriminalisté totiž zadrželi muže, který jim vozy podle policie vykrádal. Hledali ho delší dobu, nakonec ho chytili přímo při činu. I přesto ale varují, aby lidé nenechávali během parkování u lesa v autě žádné cennosti.

Radost z plného koše hub střídal vztek nad rozbitým okénkem a vykradeným autem. Takové pocity ještě nedávno zažívali houbaři na Chebsku. Lesní fantom postupoval pořád stejně. Nejprve si vytipoval auto zaparkované u lesa, poté rozbil šroubovákem okno a vzal veškeré cennosti.

„Obviněný měl od poloviny května do září letošního roku hned v jedenácti případech vniknout do zaparkovaných osobních vozidel na Chebsku. Z těch měl odcizit řadu různých věcí,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Pešková. Z aut mizely peněženky, doklady nebo třeba celé kabelky. Když z automobilů muž nic neodcizil, tak je svým pokusem poškodil.

Podle policistů měl obviněný muž všechno promyšlené do posledního detailu, sám dokonce aktivně houbařil. Nebylo prý výjimkou, že než se pokusil vykrást auto, nasbíral plný košík nebo dva.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila policejní mluvčí.

Naposledy měl obviněný muž vykrást auto 13. září. Znovu si ho měl vytipovat na odlehlé lesní cestě. Podle obvinění si z něj odnesl peníze, doklady majitele auta, platební kartu nebo stravenky. Krátce po krádeži ho ale policisté se všemi odcizenými věcmi zadrželi.

Celkovou škodu kriminalisté spočítali na zhruba sto tisíc korun. Vyšetřování ale pokračuje, a je tak možné, že vykradených aut je ještě víc. Obviněnému muži hrozí dvouletý trest.

Tagy: