Po invazi na Ukrajinu změna režimu v USA. V ruské televizi nastínili další plány země

Donald Trump a Vladimír Putin.

Válka na Ukrajině (12.4.2022 7:00)

V ruské státní televizi tamní „amerikanisté“ diskutovali o změně režimu v USA. Po ukončení invaze na Ukrajinu je podle nich v plánu masivní podpora „partnera“ a bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v nadcházejících volbách. Odborníci z Ruska navrhují, aby ještě před oznámením kandidatury dorazil „na summit do osvobozeného Mariupolu“.

Na slova takzvaných „ruských vědátorů, amerikanistů a expertů“ ve státní televizi upozornil web The Daily Beast. Ve vysílání měli prosazovat změnu amerického režimu. Stejně tak hovořili o prezidentských volbách v USA v roce 2024. Jejich hlavním favoritem je exprezident Donald Trump.

Moderátor státní ruské televize Jevgenij Popov prohlásil, že nastal čas „opět pomoci ruskému partnerovi Trumpovi, aby se stal prezidentem. Ruský amerikanista Malek Dudakov následně navrhl, aby byl Trump pozván do ukrajinského města Mariupol – které je v současné době obléháno ruskými silami a silně ostřelováno. Do přístavního města by měl být exprezident pozván poté „co jej Rusko obsadí“.

„Nejbanálnější přístup, který mě napadá, je pozvat Trumpa – ještě předtím, než oznámí kandidaturu – na budoucí summit do osvobozeného Mariupolu,“ prohlásil ve čtvrtek večer ve vysílání Dudakov, uvádí Daily Mail. Dalším hostem ruské televize byl amerikanista Dmitrij Drobnickij, který následně navrhl, aby do Mariupolu byla pozvána i poslankyně Tulsi Gabbardová.

Vměšování je v počátcích

„Byla by skvělá. Možná si ji Trump vezme jako viceprezidentku,“ uvažoval. Web The Daily Beast uvedl, že se poslankyně nedávno stala „stálicí ruské státní televize“. Kremelská propaganda by ji měla označovat za „ruskou agentku“. Dudakov následně naznačil, že ruské „vměšování do nadcházejících amerických voleb je v počáteční fázi“. Více by se však měla země zapojit až po konci invaze na Ukrajinu.

„Až věci ‚rozmrznou‘ a prezidentské volby v roce 2024 budou pevně na pořadu dne, nastanou okamžiky, které budeme moci využít,“ prohlásil. „S Amerikou bychom měli pracovat na zesílení rozporů a – s ohledem na naše omezené možnosti – na prohloubení polarizace americké společnosti,“ pokračoval Dudakov.

Uvedl, že Amerika je „umírající impérium“. „A většina impérií nebyla dobyta, ale zničena zevnitř. Stejný osud zřejmě čeká Ameriku v nejbližším desetiletí,“ uzavřel.

Tagy: