Nehoda v Podolí zastavila provoz tramvají. Popelářské auto tam smetlo sloup s troleji

Nehoda v pražském Podolí

Popeláři nabourali trolej

Hrozivě vypadající dopravní nehoda vyřadila na několik dní provoz tramvají v pražském Podolí. Do jednoho ze sloupů, na kterém visí trolejové vedení, totiž ve středu nad ránem narazilo popelářské auto.

Nehoda se stala v ranních hodinách na Podolském nábřeží. Popelářský vůz zatím z neobjasněných příčin vyjel ze silnice a přes tramvajovou zastávku narazil přímo do sloupu, který nad tratí drží troleje. „V tuto chvíli dopravní policisté pracují s verzí, že řidič popelářského vozu měl mikrospánek,“ uvedla policie.

Alkohol policisté vyloučili hned na místě. I přesto, že vůz doslova projel tramvajovou zastávkou, nikdo naštěstí nebyl zraněn, a to včetně samotné posádky vozu. Popeláři měli štěstí, že po trati právě neprojížděla tramvaj.

Takhle musí Dopravní podnik hl. m. Prahy počítat se škodou jen na samotné trati. Ta ale rozhodně nebude malá: oprava zábradlí, odstranění starých sloupů či betonáž nových základů. Kromě vysoké ceny si oprava vyžádá také čas, během kterého po frekventované trati žádná tramvaj neprojede.

„Budeme se snažit, aby práce běžely co nejrychlejším možným tempem. Předpokládáme, že provoz tramvají v oblasti Podolí budeme moci obnovit v noci z neděle na pondělí,“ informovala mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Do té doby jsou pro cestující připraveny náhradní autobusy.

Tagy:
nehoda Policie ČR silnice tramvaje Podolí Praha popeláři Dopravní podnik hl. m. Prahy sloup popelářské auto mikrospánek Podolské nábřeží