Od hádky o špekáčky přes ránu půlitrem až po útok kladivem. Soud v Ústí řeší brutální napadení

Pokračováním v případu obzvlášť surového napadení se ve čtvrtek zabýval krajský soud v Ústí nad Labem. Šestačtyřicetiletý muž se vloni v květnu nejprve kvůli špekáčkům porval se svými přáteli. O chvíli později dostal v nedalekém hostinci půllitrem přes hlavu. Svým pokořitelům se pomstil pomocí téměř kilového zednického kladiva. Konečný verdikt ale stále nepadl, jeden ze svědků nedorazil na soudní přelíčení. V případě uznání viny muži hrozí až dvanáct let odnětí svobody.

„Jeho jednání je kvalifikováno jako pokus o těžkou újmu na zdraví vůči více lidem a zároveň jako výtržnictví,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Vladimír Jan. „Vzhledem k tomu, že se jeden ze svědků dnes nedostavil, bude pokračováno v odročeném líčení příště,“ upřesnil státní zástupce. „Bude možné očekávat skončení celé věci,“ domnívá se Jan.

ČTĚTE DÁLE: Ve Štětí napadl zednickým kladivem své známé. Byla to nešťastná náhoda, kál se muž u soudu

Obžalovaný Milan B. s partou spřátelených bezdomovců minulý rok 22. května ve Štětí na Litoměřicku nejdříve popíjel alkohol, kouřil marihuanu a opékal maso. Situace se začala postupně vyhrocovat z důvodu chybějících špekáčků. Nakonec došlo k fyzické konfrontaci mezi Milanem B. a ostatními spolustolovníky.

Alkoholem a marihuanou ovlivněný muž se posléze rozhodl opustit své přátele a zamířil do nedaleké hospody. Tam z blíže neupřesněných důvodů dostal úder půllitrem přes hlavu. Později se k místu incidentu vrátil i se zednickým kladivem.

Nejdříve před restaurací zaútočil na svého známého a uštědřil mu několik ran kladivem. „Viděli to všichni, co tam byli,“ popsal při soudním přelíčení jeden ze svědků. „Prostě do něj mlátil. Zůstal ležet na zemi od krve,“ popsal drastické okolnosti svědek.

Poté mstitel zamířil zpět do hospody, kde jen o chvíli dříve schytal sklenicí přes hlavu. Uvnitř budovy jeho řádění odnesli tři hosté. „Tam žádná rána neměla padnout. To, co se tam stalo, je jen nešťastná náhoda,“ popsal situaci u soudu obžalovaný Milan B.

Shodou šťastných okolností nikdo z napadených neutrpěl smrtelná zranění. Všichni účastníci incidentu, ať už napadení, obžalovaný, nebo svědkové, byli podle závěrů vyšetřování pod vlivem alkoholu. „V tu dobu měl útočník 1,22 promile v dechu,“ upřesnila během přelíčení soudkyně krajského soudu v Ústí nad Labem Kamila Krejcarová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kopance a pěsti do hlavy. Mladíci brutálně zbili školáka na Děčínsku, u soudu dostali podmínku

Tagy:
hospoda státní zástupce Ústí nad Labem Štětí okres Litoměřice okres Děčín zednické kladivo