Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly

ZA BAREM: Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly

V srdci pražské čtvrti Letná se nachází bar Cobra, který se stal oblíbeným místem pro místní i návštěvníky. Původně zde byla nonstop herna, avšak nový tým prostor zcela přetvořil a zachoval pouze původní název. Jak to nyní v podniku vypadá? Podívejte se v reportáži projektu Za barem.

Interiér Cobry kombinuje industriální prvky s moderním designem. Velká okna, oprýskané zdi a originální nábytek vytvářejí jedinečnou atmosféru. Některé části interiéru byly dokonce vyrobeny z pokácených stromů ze Stromovky.

ČTĚTE DÁLE: Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl nebo skrytou eleganci?

S projektem Za barem si Pavlína Švarcová klade za cíl dostat barmanské řemeslo mezi širokou veřejnost a nechat ji nahlédnout do zákulisí těch nejpůsobivějších barů nejen v Praze, ale i po celém Česku. Je libo sexy svěží daiquiri, sofistikovaný boulevardier, anebo zkrátka nevíte a chcete se nechat inspirovat?

Cobra není jen bar. Je to místo, kde můžete začít svůj den snídaní, zastavit se na pracovní oběd, nebo zakončit večer večeří s efektním koktejlem. Menu je pestré a neustále se mění podle aktuální sezóny a nálady kuchařů. Hlavní důraz je kladen na čerstvé suroviny a kreativní recepty, které vás překvapí svou originalitou.

V nabídce najdete i široký výběr vegetariánských a veganských jídel, což ocení nejen příznivci zdravého životního stylu.

Večery v Cobře často zpestřují DJ sety, které přitahují milovníky hudby a tance. Bar je otevřený do pozdních hodin, což z něj činí ideální místo pro noční život v Praze.

A co nápoje? Cobra nabízí pečlivě připravené koktejly, výběrová vína a kvalitní kávu, která vás nabudí kdykoli během dne. Tamější espresso tonic je vyhlášený mezi místními obyvateli jako ideální osvěžení během horkých letních dnů a naopak espresso martini potěší nejednu duši během chladnějších večerů.

Gloria je jedním z nejméně sladkých kávových likérů na světě. Důležité je si uvědomit, že sladkost kávového likéru je ovlivněna jednak obsahem cukru, ale také mírou alkoholu, a v neposlední řadě kvalitou kávy a způsobem jejího pražení. Aroma: jemná oříšková vůně s tóny marcipánu, třešní, vanilky a čokolády.

Kromě hudby v Cobře pravidelně probíhají i různé kulturní akce – od výstav lokálních umělců až po tematické večery a workshopy. Cobra tak není jen místem, kam jdete na drink, ale také prostorem, kde se setkávají kreativní duše, diskutují o umění a inspirují se navzájem.

Jednou z největších předností Cobry je její schopnost přizpůsobit se náladě hostů. Přes den je ideální na pracovní schůzky či klidné posezení s knihou a šálkem kávy. Večer se promění v rušný bar s pulzující atmosférou, kde hudba a smích znějí až do časných ranních hodin.

Pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Espresso Martini. Barman roku Jan Dinstpír vám přináší jednoduchý návod:

  • 4 cl vodky
  • 4 cl Gloria Single Origin Coffee Liqueur
  • 2 cl espressa

Koktejlovou sklenici naplníme ledem a necháme bokem chladit. Do shakeru dáme nejprve dostatek ledu. Přidáme 4 cl vodky, 4 cl Gloria Liqueuru a 2 cl espressa. Obsah shakeru důkladně protřepeme. Z koktejlové sklenice odstraníme led. Přes sítko vše scedíme do vychlazené prázdné koktejlové sklenice. Ozdobíme třemi zrnky kávy.

Prague Cocktail Week

Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.

Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz. A loňský ročník si připomeňte ve videu níže.

Tagy:
hobby káva hudba víno espresso Letná volný čas nápoj drink barman bar koktejl Jan Veselý pokrm toast martini mixologie Za barem produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestovní ruch a volnočasový průmysl zájem o jídlo a pití prostory pro volnočasové aktivity Cobra Jan Dinstpír Tomáš Mozr