Tragédie na zamrzlém jezeře v Británii má další oběť. Nepřežil ani čtvrtý chlapec

Čtvrtou obětí nedělního neštěstí, při kterém několik dětí spadlo do ledové vody jezera nedaleko Birminghamu, se stal šestiletý chlapec. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na britskou policii.

Čtyři děti byly v neděli v kritickém stavu převezeny do nemocnice poté, co spadly do jezera Babbs Mill Lake. Místní zdravotnické služby uvedly, že u dětí došlo k srdeční zástavě. Policie následně oznámila, že chlapce ve věku jedenácti, deseti a osmi let se záchranářům nepodařilo oživit. Šestiletý hoch byl v kritickém stavu, jeho život se nakonec rovněž zachránit nepodařilo.

Jak poznamenala agentura Reuters, v Británii nyní panuje velmi chladné počasí, některé části země v neděli večer a v pondělí zaznamenaly velmi silné sněžení. Nedělní noc byla vůbec nejchladnější v letošním roce.

Policie jezero několik dní prohledávala kvůli spekulacím, že do vody spadly ještě další děti. To se ale nepotvrdilo a pátrání skončilo. Proč děti do jezera spadly, není jasné. Břeh jezera zaplavily stovky květin a plyšových hraček. Květiny u nově vzniklého pomníčku položili mimo jiné angličtí fotbalisté Tyrone Mings a John McGinn. Podle Mingse „tragédie zasáhla celý Birmingham“.

Tagy: