Nová nabídka kryptoměn u XTB

Nová nabídka kryptoměn u XTB

KRYPTO MAGAZÍN: 13. 10. 2021

Téměř třikrát více instrumentů založených na kryptoměnách a atraktivní spready tvoří dva pilíře nové krypto nabídky, kterou nyní zavedl jeden z nejpopulárnějších globálních brokerů.

Společnost XTB se neustále snaží dostát svému poslání být první volbou investorů i obchodníků na finančních trzích. Právě proto neustále rozšiřuje svou nabídku a vytváří nové investiční příležitosti - svým klientům chce poskytnout co možná nejširší výběr finančních instrumentů. Mezi více než 5400 instrumenty, které jsou v současné době u XTB k dispozici, mj. fyzické akcie a ETF s 0% poplatkem a také CFD na Forex, indexy, komodity, akcie a ETF, XTB nabízí také možnost investování do CFD založených na předních kryptoměnách.

TIP: Vyzkoušejte si zdarma obchodování kryptoměn CFD nanečisto (s virtuálními penězi).

Instrumenty založené na kryptoměnách jsou již několik let jedním z témat, která v investičním průmyslu vyvolávají největší emoce. Kryptoměny se staly důležitým prvkem v portfoliích stovek tisíc investorů - od nejbohatších lidí na světě, přes správce fondů, až po individuální a drobné investory. Jsou také velmi populární mezi klienty XTB. V první polovině roku 2021 provedlo 20 % klientů XTB alespoň jednu transakci s využitím CFD na kryptoměny a pro téměř 10 % nových klientů byla transakce s využitím krypto CFD vůbec první, kterou provedli po otevření účtu.

Jako součást nové krypto nabídky, která je již k dispozici u XTB (v platformě xStation a mobilní aplikaci XTB), broker téměř ztrojnásobil počet dostupných instrumentů založených na kryptoměnách a zavedl nové, velmi atraktivní spready. Klienti XTB mohou nyní obchodovat (kromě dříve dostupného Bitcoinů, Etherea, Litecoinu, Bitcoin Cash a Ripple) až 9 nových kryptoměn - Binance Coin, Cardano, Chainlink, Dogecoin, EOS, Polkadot, Stellar, Tezos a Uniswap. Spolu s novými kryptoměnami byly zavedeny také nové atraktivní spready, které v závislosti na instrumentu mohou činit až 0,22 % tržní ceny.

Popularita kryptoměn je viditelná na každém kroku. Klienti, kteří se zajímají hlavně o využití volatility a nemají zájem na fyzickém držení kryptoměn, se nás opakovaně ptají na nové instrumenty. Proto jsme téměř ztrojnásobili počet námi nabízených kryptoměn CFD a zavedli atraktivní spready. Stojí však za to připomenout, že tento trh je mnohem náchylnější k velkým výkyvům a vlivu sentimentu investorů vůči riziku, které se naši klienti často snaží využít tím, že se postaví proti trhu a zaujmou krátkou pozici na dané kryptoměně - řekl David Šnajdr, regionální ředitel XTB

Dogecoin, Polkadot nebo Stellar?

Mezi devíti CFD na kryptoměny představenými v nové nabídce XTB si zaslouží zvláštní pozornost obchodníků zejména tyto tři z nich:

Dogecoin (DOGE) - tato kryptoměna byla vytvořena v roce 2013 jako vtip v opozici vůči Bitcoinu, který před několika lety právě začínal získávat na popularitě. Popularita této kryptoměny souvisí s populárním meme „Doge“. Stojí však za zmínku, že Dogecoin je takzvaná inflační kryptoměna, tedy jeho nabídka není nikterak omezena.

Polkadot (DOT) - projekt byl zahájen v roce 2015 a byl iniciován bývalými řediteli spojenými s projektem Ethereum. První prodej tokenů proběhl v roce 2017. Inovací této kryptoměny je schopnost podporovat více blockchainů. Jedná se o 9. největší kryptoměnu z hlediska kapitalizace.

Stellar (XLM) - kryptoměna, která vznikla v roce 2013 díky spolutvůrci dalšího inovativního projektu souvisejícího s financemi, kterým je Ripple. Stellar je obecně velká finanční síť, která je navržena tak, aby umožňovala rychlé přeshraniční platby ve velkém množství měn.

Pokud si chcete nejprve vyzkoušet obchodování kryptoměn CFD nanečisto (pouze s virtuálními penězi), můžete tak učinit za pár minut na cvičném demo účtu u XTB zdarma.

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 73 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami u tohoto poskytovatele ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.
Tagy:
investice Bitcoin kryptoměna Krypto Magazín XTB