Nové detaily tragické nehody u Skalice: Zesnulá Helena se proslavila v populární reality show

K čelní srážce kamionu a osobního vozidla došlo v úterý v okrese Skalica na Slovensku. Podle nových informací se ukázalo, že obětí byla třicetiletá Helena, kterou si diváci pamatují z populární televizní reality show V sedmém nebi, která plní lidem jejich sny a přání. V autě žena vezla své 10měsíční dítě, které nehodu jako zázrakem přežilo, informuje Nový Čas.

Podle policie vjela řidička v zatáčce z dosud neznámých příčin do protisměru v úseku mezi obcemi Popudinské Močidľany a Radošovce. Řidič kamionu se pokoušel autu vyhnout, srážce ale bohužel nezabránil, píše slovenský deník Nový Čas.

Podle nových informací je obětí třicetiletá Helena, kterou si mnozí slovenští diváci pamatují z televizního pořadu V sedmém nebi. V něm moderátor Vilo Rozboril plnil lidem jejich největší přání. Před šesti lety se do něj přihlásila také Helena, která prakticky neviděla, nosila brýle s 18 dioptriemi. Díky pořadu mohla jít na nákladný chirurgický zákrok, který jí zrak vrátil. Její život se od té doby radikálně změnil. Po čase se jí narodila dcera Jasmínka, která s ní v osudný den jela v autě a nehodu přežila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o hvězdu světové cyklistiky. Kämna skončil v nemocnici, na Tenerife ho srazilo auto

Rozboril je na Slovensku známý tím, že ve svých pořadech pomáhá lidem s různými zdravotními problémy nebo jim v případě nouze poskytuje finanční podporu. Diváci si ho mohou pamatovat také z pořadu nazvaného Modré z nebe. Na tragickou událost reagoval moderátor na sociálních sítích: „Hrozná tragédie. Ve vteřině vyhasnul mladý život a dítě přišlo o maminku. Helenko, vzpomínám na Tebe a Tvůj krásný ‚záhorácký‘ humor. Nikdy nezapomenu na okamžik, kdy ses po operaci podívala do zrcadla a začala jsi se na celé kolo smát se slovy: já se konečně vidím… Odpočívej v pokoji, Helenko. Rodině vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast.“

Pred 6 rokmi, v apríli 2018, bola jednou z hrdiniek Siedmeho neba Helenka. Mala chúďa 18-ky dioptrie, prakticky...

Posted by Vilo Rozboril on Wednesday, April 3, 2024

Podle deníku Pluska.sk to není poprvé, kdy moderátor vyjádřil soustrast k úmrtí někoho z účinkujících ze svého pořadu. Jelikož natáčení trvá několik dní, k účinkujícím si moderátor obvykle vytvoří blízké pouto a vyrovnat se s jejich odchodem je pro něj těžké.

Pod příspěvkem Rozborila se objevila spousta soucitných komentářů. „Strašné. Fakt platí, čím lepší člověk, tím rychleji odejde do nebe. Upřímnou soustrast celé rodině, ať odpočívá v pokoji…,“ stojí v jednom z nich.

„No to je hrozné. Zrovna to u nás v ČR dávají každé ráno, každý den na to koukám a není to dlouho, co tam příběh Helenky byl. Jak já byla šťastná, že jí pomohli a že jí mohli lékaři, i díky Sedmému nebi, vrátit zrak. Měla jsem takovou radost, když jsem se dočetla, že má dcerku, ale ten konec mi teda doslova vyrazil dech! To snad není ani možné, taková tragédie!“ napsala jedna z žen.

Záchranáři po nehodě okamžitě převezli Helenu i s kojencem do skalické nemocnice. Matka tam svým vážným zraněním podlehla. Dítě se naštěstí podařilo zachránit. Řidič kamionu zraněný nebyl. Policisté ho na místě nehody podrobili zkoušce na alkohol, která byla negativní. „Přesné příčiny a okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ píše na svém webu Policie SR. V příspěvku také varuje řidiče, aby byli při řízení velmi obezřetní a nenechali se ničím rozptylovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Jaroměři. Cyklista nepřežil střet s nákladním vozidlem na kruhovém objezdu

Tagy: