Teenager v Náchodě se měl pokusit o znásilnění dvou žen. Policie na něj vlítla, popsal svědek

Policisté zadrželi Tomáše P., který měl zavraždit svoji příbuznou. (Ilustrační foto)

Policisté v Královéhradeckém kraji zadrželi 19letého muže, který měl v Náchodě sexuálně napadnout dvě náhodné ženy ve věku 45 a 64 let. Mluvčí policie Lucie Konečná CNN Prima NEWS sdělila, že dotyčný čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, ukončeného ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny mu hrozí 10 let vězení. K soudu obviněného přišla podpořit i jeho přítelkyně, která však o podstatě jeho obvinění vůbec netušila.

Zadržený se podle vyšetřovatelů o násilný sex pokusil hned dvakrát během jedné noci. Krátce po půlnoci napadl pětačtyřicetiletou a kolem šesté hodiny ráno čtyřiašedesátiletou ženu. „K ženám, které procházely okolo, měl přistoupit a strhnout je k zemi. Mladíka vyděsil hlasitý křik první poškozené, po kterém se rozhodl z místa utéct. Při druhém pokusu ho vyrušily hlasy osob jdoucích v jejich blízkosti,“ doplnila Konečná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové detaily v případu únosu Soni: Zadržený se živil záchranou druhých, před činem měl volno

Kriminalisté podezřelého vypátrali další den. „Mířili na něj tři pistole a pak s ním švihli o zem. Potom mu nasadili pouta a s nikým se nebavili. Čekali na něj a věděli přesně, z jakého auta vyleze,“ popsal zatčení pro CNN Prima NEWS svědek.

Po dopadení se mladý muž podrobil výslechu a byl obviněn z pokusu o znásilnění. K soudnímu řízení dorazila i jeho přítelkyně a rodina, avšak netušily, čeho se mladík údajně dopustil. Padla přitom i zmínka o potenciálním užití návykových a omamných látek. Přítelkyně obviněného mimo jiné řekla, že zřejmě ví, odkud by mohl omamné látky mít. Redakci zároveň sdělila, že se s přítelem nedlouho před údajnými pokusy o znásilnění nepohodli. „Hádali jsme se a on potom šel pryč. Do rána se nevrátil, pak šel do práce,“ popsala CNN Prima NEWS.

Soudní řízení bylo rychle u konce a mladého muže eskortovali do vazby. Za pokus o znásilnění mu hrozí odnětí svobody na 10 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Za znásilnění míří šestnáctiletý mladík do vazby

Tagy: