Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava. Zúčastnit se mohou zkušení bikeři i začátečníci

Už 15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy. Účastníci se mohou těšit na Prima jízdu, dlouhou 16 kilometrů, středně náročnou 40 kilometrů dlouhou trasu B a nejnáročnější 80 kilometrů dlouhou trasu A.

Stará dáma, jak by se dal také sázavský závod seriálu Prima CUP nazvat, nabízí tři různorodé trasy po stopách řeky Sázavy, ze kterých si může vybrat začínající jezdec, rodiny s dětmi, ale i zdatný biker.

Všechny trasy vedou po stráních od řeky Sázavy vzhůru a ve sjezdech se vracejí zpět. Chybět nebudou atraktivní místa jako jsou hradiště Bělokozly nebo zřícenina hradu Talmberk. Zpestřením budou známá vyhlídková místa podél břehu Sázavy, v Ratajích nad Sázavou či Krkavčí skály.

Cesty jsou prošpikovány několika brody, sázavskými přítoky, pěšinkami, lesními cestami a tu a tam nějakým asfaltem. Kdo má dost sil, užije si krásný výhled po krajině. V závěru trasy nebude chybět ani atraktivní přejezd brodu přes řeku, který je příjemným osvěžením těsně před samotným závěrem.

Zazávodí si i ti nejmenší do deseti let. Osm dětských kategorií se současně může těšit na pozávodní tombolu. Kromě toho účast v závodě potvrdila také dvacátá žena maratonu na mistrovství světa 2019 v Dauhá a účastnice olympijských her v Tokiu, Marcela Joglová. Česká reprezentantka v běhu před pár týdny ukončila svou profesionální kariéru a kolo pro ni bude zajímavým zpestřením.

Tagy:
cyklistika ČEZ Tokio Olympijské hry magie Sázava Dauhá Talmberk Rataje nad Sázavou Bělokozly