Citelné ztráty Rusů na jihu. Okupanti se stahují na Krym, hlásí Ukrajinci

Ruský masivní útok na Kyjev odnesla i obytná budova. (17. října 2022)

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Ukrajina pokračuje na jihu v protiofenzivě. Její letectvo provedlo 11 náletů, Rusko přišlo o čtyři tanky, samohybnou houfnici 2S3 Akatsiya, raketový systém Tor a tři obrněná vozidla. Generální štáb ukrajinské armády hlásí úspěchy i ze Záporožské oblasti. Následkem ostřelování bylo zraněno přes 100 vojáků a zničen muniční sklad. Rusové na jihu evakuují kolaboranty a jejich rodiny na Krym. Na obytnou budovu v ruském přístavním městě Jejsk v Krasnodarském kraji spadl ruský vojenský letoun Su-34. Rusko a Ukrajina si vyměnily celkem 218 zajatců. Rusko v pondělí stejně jako před týdnem bombardovalo ukrajinská města. 30 dronů íránské výroby udeřilo na Kyjev.

Nový on-line článek naleznete pod tímto odkazem.

Rusko v pondělí stejně jako před týdnem bombardovalo ukrajinská města. Celkem 30 bezpilotních letounů íránské výroby udeřilo na Kyjev, 25 z nich se podařilo Ukrajincům zneškodnit. Pondělními údery v hlavním městě okupanti zabili minimálně čtyři lidi, celkem je hlášených osm obětí, uvedly ukrajinské úřady. Ruské ostřelování Kyjeva i dalších měst pokračovalo také večer.

Po další výměně zajatců se za svými blízkými vrátí 108 ukrajinských žen, informoval o tom na Twitteru vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak. Šlo o první případ, kdy byly z ruského zajetí propuštěny ženy.

Na obytnou budovu v ruském přístavním městě Jejsk v Krasnodarském kraji nedaleko hranic s Ukrajinou spadl ruský vojenský letoun Su-34. Na sociálních sítích se objevují videa, která mají ukazovat následky dopadu i masivní požár. Incident nepřežilo minimálně třináct lidí, stejný počet se nadále pohřešuje a dalších 19 osob je zraněných, uvedly ruské úřady. Podle ruských médií se oběma pilotům povedlo včas katapultovat.

Ukrajinci dělají vše pro to, aby získali zpět celou Chersonskou oblast včetně stejnojmenného hlavního města. Boje na jižní frontě jsou v posledních dnech obzvlášť brutální. Podle vedoucího zahraniční redakce CNN Prima NEWS Matyáše Zrna, který se nyní nachází na jihu Ukrajiny, utrpěly obě strany konfliktu v Chersonské oblasti velké ztráty.

Ukrajinské dělostřelectvo zasáhlo nepřátelské cíle v okupovaném Melitopolu a ve dvou dalších osadách v Záporožské oblasti. V důsledku toho bylo zraněno asi 100 ruských útočníků. V Berdiansku byl zničen muniční sklad. O úspěchu informoval Generální štáb ukrajinské armády. Ruská armáda evakuuje ukrajinské kolaboranty a jejich rodiny z oblasti na Krym.

Tagy: