Zneužíváte utrpení. Němcová fotkou zraněné ukrajinské holčičky namíchla opozici

 Senátorka Miroslava Němcová (ODS) v Partii

Miroslava Němcová kritizovala Babiše a Okamuru

Někteří politici do sebe ostře šili i o svátcích. Konfrontaci odstartovala svým příspěvkem na sociální síti senátorka ODS Miroslava Němcová. Ta sdílela fotku zraněné ukrajinské holčičky s ironickým vzkazem pro expremiéra Andreje Babiše a také šéfa SPD Tomia Okamuru.

Miroslava Němcová ve svém příspěvku na Twitteru oslovila hned tři své politické soupeře. „Paní Majerová Zahradníková, pane Babiši a pane Okamuro. Moc mě trápí, že kvůli nám máte málo jídla a je vám zima. Vím, jaké to je. Dám si už větší pozor a snad vyrostu, abych vám to mohla splatit. Nezlobte se na nás, prosím,“ napsala k fotografii zraněné ukrajinské holčičky.

Právě politici, které Němcová jmenovala, totiž často kritizují Fialovu vládu za to, že sice pomáhá ukrajinským uprchlíkům, ale nedělá dost pro české občany. Reakce šéfů obou opozičních hnutí na sebe nenechala dlouho čekat.

„Je normální, když se na sebe politik snaží upozornit. Není normální, když k tomu zneužívá lidské utrpení. Místo šíření zloby a živení nenávisti na sociálních sítích by paní senátorka mohla ukrajinským uprchlíkům začít konkrétně pomáhat, stejně jako to už skoro dva měsíce dělám já,“ vzkázal expremiér Babiš.

Kriticky se vyjádřil i šéf SPD. „Je smutné, že paní Němcová o Velikonocích nemá nic jiného na práci než útočit na ostatní lidi,“ uvedl Okumura. Nejostřeji pak Němcové odpověděla šéfka Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková.

„Je to naprostá nestoudnost a ztráta jakékoli soudnosti, když Miroslava ‚Jsem zděšena‘ Němcová vkládá bezbrannému ukrajinskému dítěti do úst své ubohosti,“ uvedla. Sama Miroslava Němcová v pondělí na žádost CNN Prima NEWS o vysvětlení svého příspěvku nereagovala.

Tagy: