Drogový gang s mlýnkem na kávu v Ostravě „dotočil“. Kriminálka rozprášila hned dvě varny

Ostravští kriminalisté dopadli hned dvě zločinecké skupiny vyrábějící pervitin. Jedné z nich přitom k výrobě zakázané drogy stačily i poměrně primitivní nástroje jako například mlýnek na kávu. Do akce musela i zásahová jednotka.

Zásahová jednotka zadržela při nelegální výrobě drog tři muže ve věku 41, 43 a 58 let. Nejstarší z ních je stíhán vazebně. Podle vyšetřovatelů byl právě osmapadesátiletý muž hlavou celého gangu. Výrobu drog organizoval, a tak mu hrozí nejvyšší, desetiletý trest. Zadržení zásahovou jednotkou bylo nutné, protože kriminalisté věděli, že muž vlastní zbraň.

Pachatelé k výrobě drog používali i poměrně primitivní nástroje jako například obyčejný mlýnek na kávu, ve kterém mleli tablety, z nichž poté vyráběli pervitin. I to jim ale podle detektivů stačilo k tomu, aby během půl roku vyrobili pervitin, který na černém trhu prodali za půl milionu korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Násilník na záběrech se nestačil divit. Mladá dívka odmítla být kořistí, dala mu co proto

Druhou, o něco méně výkonnou skupinu, zadrželi policisté v Ostravě-Petřkovicích. Jejího šéfa, šestadvacetiletého muže, soudce také poslal do vazby.

Policie dealerům překazila milionový „byznys“

„Ostravský TOXI tým v loňském roce mimo jiné zajistil půl kilogramu metamfetaminu, ze kterého by se dalo následně vyrobit osm kilogramů pervitinu. Ten by se na černém trhu dal prodat za sedm milionů korun,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Eva Michalíková.

Boj s drogovým podsvětím může někdy být vyčerpávající. Sotva policisté jednu skupinu dopadnou, hned se objeví další. Loni jejich práce vedla k obvinění celkem 99 pachatelů, které stíhají za výrobu pervitinu, prodej extáze nebo kvůli pěstování a prodeji marihuany.

Tagy: