Jedno písmenko a tolik úsměvů: Zfušovaná dopravní značka pobavila lidi z Mohelnice

Nesmyslné dopravní značení

Nesmyslné značení a následky

Hodně neobvyklé dopravní značení se objevilo na okraji města Mohelnice. Pracovníci, kteří tam stříkali nápisy na asfalt, neodvedli zrovna dobrou práci. Otočili šablonu a nechtěně tak pobavili stovky lidí na sociálních sítích. Toto byl jen úsměvný omyl, experti ale varují, že podobná nepozornost může být nebezpečná.

Tento prapodivný nápis bavil v posledních dnech obyvatele Mohelnice a širokého okolí. Pracovníkům, kteří dostali za úkol nastříkat na asfalt nápis „pozor vjezd“, se podařilo otočit jedno z písmen. Nápisu se ale musí něco nechat. Po jeho přečtení skutečně zpozorněl každý a svůj účel tak vlastně splnil.

ČTĚTE TAKÉ: „Kruháče“ zachraňují životy, říká dopravní expert. Co je na silnicích naopak nejnebezpečnější?

„Už jsme párkrát řešili nějaké piktogramy, ale aby někdo otočil šablonu, s tím jsem se zatím nesetkal. Je vidět, že stále máme nad čím se udivovat nebo možná i pousmát,“ řekl pro CNN Prima NEWS dopravní expert Miroslav Charouz z BESIPu. Zpackaný nápis opravdu vyvolal obrovskou vlnu pobavených komentářů na sociálních sítích. Ohlasy se patrně donesly i samotnému autorovi, protože dnes už je převrácené písmenko „J“ tak, jak má být.

Redakce CNN Prima NEWS pátrala po tom, kdo za nepovedeným nápisem stojí. Na kameru nechtěl nikdo mluvit. Nakonec jsme přece jen vysvětlení z mohelnické radnice dostali. „Udělali chybu, protože zaměstnávají cizojazyčné skupiny, takže asi převrátili písmenko a je objednaná oprava,“ uvedl v telefonátu zástupce zadavatele.

Úprava dopravního značení může být trestný čin

Zatímco v tomto případě šlo evidentně o úsměvný omyl, v minulosti redakce natočila několik případů, kdy někdo dopravní značení upravil záměrně. Například varování před problematickým kruhovým objezdem na okraji Olomouce. Nápis „debilní kruhový objezd“ vypadal zcela profesionálně a všichni řidiči bez výjimky dávali nevšední dopravní značce za pravdu.

Nedávno ale někdo prohodil značení hlavní a vedlejší cesty z Olšan u Prostějova do Prostějova a tady už riskoval zdraví a životy řidičů. Každý svévolný zásah do dopravního značení může být každopádně přestupek nebo trestný čin.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Část dálnice D1 je pod vodou, řidiče trápí bahno i větve. Policie vyzvala k opatrnosti

Tagy: