Pět týdnů nepracoval. Ale už jsem se rozjel, ujistil Klaus a promluvil o svém zdraví

Václav Klaus před Ústřední vojenskou nemocnicí

360° 4.10.2021

Pět týdnů jsem nepracoval, to je skandál, uvedl exprezident Václav Klaus v pořadu 360° televize CNN Prima NEWS. Zároveň ale diváky ujistil , že už se rozjel. Také promluvil o svém zdraví, které ho v poslední době trápí. V pátek totiž opustil Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN), kde se léčil na urologické klinice. Bude tam docházet už jen na občasné kontroly.

„Pět neděl jsem nic nedělal, to je pro mě skandální doba. Už jsem se ale rozjel a napsal první dva články,“ uvedl v pořadu Václav Klaus.

Zároveň promluvil o svém zdraví. „Semlelo se mnoho věcí. Začalo to žaludečními problémy, pak vysoký tlak a další. Mám věk, abych takové problémy měl. Potíží s prostatou se všichni dožijete, netěšte se na to,“ upozornil někdejší prezident s tím, že se ale už cítí na to, aby se účastnil rozhovorů.

Klaus byl v ÚVN v posledních týdnech přijat opakovaně. Poprvé byl hospitalizován už 11. září, a to na dvě noci. Znovu se tam vrátil o den později, propustili ho pak 17. září. Při odjezdu řekl novinářům, že měl velmi vysoký tlak a také žaludeční komplikace. Opět hospitalizován byl o šest dní později a více než týden se léčil na urologické klinice.

Měl středně těžký průběh koronaviru

Bývalý prezident přitom v minulosti neměl zdravotní problémy příliš často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 následovala operace šedého zákalu.

ÚVN navštívil také na konci letošního února. Tehdy absolvoval půlhodinové vyšetření, protože byl pozitivně testován na koronavirus. Potom se přesunul do domácí léčby. Nemoc COVID-19 nakonec přečkal se středně těžkým průběhem.

Tagy: