Extrémní deště v Česku ustávají, velký problém má jeden kraj. Teploty vzrostou na 24 stupňů

Západ slunce nad dosud krotkou Vltavou v Praze-Zbraslavi. (14.9.2024)

Předpověď počasí 17.9.

V úterý má podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) občasně pršet hlavně na Šumavě a v Novohradských horách v jižních Čechách, kde i nadále hrozí vzestupy hladin řek. Přeháňky nicméně budou v týdnu ustávat a čeká se i oteplení. Rtuť teploměru vyšplhá nad 20 °C.

úterý bude zataženo až oblačno, v jižní polovině území také s deštěm nebo přeháňkami. „Odpoledne a večer čekáme ustávání srážek a od severu s výjimkou jihozápadu i ubývání oblačnosti,“ popsala pro CNN Prima NEWS meteoroložka Jana Hujslová. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 °C. „Na jihozápadě a na Českomoravské vrchovině bude 15 až 19 stupňů,“ doplnila Hujslová.

ČTĚTE TAKÉ: Polské město u českých hranic vyhlíží katastrofu. Hrozí protržení hráze, ulicemi znějí sirény

Ve středu se začne obloha postupně protrhávat. „Bude převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti očekáváme ojediněle přeháňky, v návětří hor i déšť, zejména na Šumavě,“ stojí v předpovědi ČHMÚ. Teploty budou dál stoupat. Naměříme až 24 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Obdobné počasí nás čeká ve čtvrtek. Nebe zůstane polojasné a přeháňky už budou jen ojedinělé. Rtuť teploměru pak opět překročí 20 stupňů – teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 °C.

Polojasné nebe vydrží i v pátek, kdy se nejvyšší denní teploty budou nejčastěji pohybovat mezi 19 a 23 °C.

Závěr týdne přinese jasnou až polojasnou oblohu a pršet by už podle meteorologů nemělo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co je stoletá voda a jak se měří? Česko v posledních letech zasáhly několikrát

Tagy: