Pohár trpělivosti strážníků přetekl. Extrémně vulgární vandal skončil na záchytce

Extrémně vulgární muž se pokusil strážníky napadnout, skončil na záchytce.

Vandal nadával strážníkům

Pořádnou dávku trpělivosti a chladnou hlavu musejí mít při nočních službách strážníci v Brně. Tentokrát měli co do činění s extrémně drzým a sprostým vandalem. Když s ním hlídky čekaly na příjezd státních policistů, počastoval je těmi nejsprostšími výrazy. Dokonce urážel i jejich rodiny. Nakonec skončil na záchytce.

„Zku*vy*yne vym**anej, jste mršiny vy**baný. Nic víc, vy**baní fízlové. P**o, já bych ti tak naložil na tu hubu vym**anou,“ chrlil 24letý muž na strážníky. Ti jsou zvyklí na ledacos, takovou suverenitu a drzost agresivního vandala však nečekali.

Muže přistihli ve chvíli, kdy ničil zrcátka u zaparkovaných aut. Navíc převracel a rozsypával popelnice v několika ulicích. Řeč s ním ale už od začátku nebyla možná. „Nesahej na mě. Ty mě napadáš, nebo co? Ano, rozbil jsem popelnice, a teď co? Se z toho vyse**te do huby? Buze**nti, zku*vy*yni vy**baní, fízlácí vym**aní,“ pokračoval muž jako generátor náhodných sprostých slov.

„Muž se choval nezvykle zlostně. Na strážníky byl extrémně sprostý, soustavně je urážel a vyhrožoval, že se pomstí jim i jejich rodinám. Ve svých narážkách přitom nevynechal ani děti,“ uvedl mluvčí městské policie v Brně Jakub Ghanem. Muž neustále opakoval, zda ho strážníci orálně uspokojí. Se stejnou narážkou pak přešel na členy jejich rodin.

Strážníky se pokusil i napadnout

„Chvíli musíte počkat, na co? Až mě vykouříš ty a kolegové? Nebo budeš hulit ty? Tvoje stará nebo děcka mě budou hulit? Může, ať dojde,“ pokračoval v sexuálních narážkách. Muž u sebe neměl doklady, na místo proto byli přivoláni k ověření identity státní policisté. „Během čekání několik minut trpělivě a s chladnou hlavou čelili oplzlým poznámkám a dalším vulgaritám,“ pokračoval Ghanem.

Jakmile policisté použili formulaci „jménem zákona“, muž jim skočil do řeči a výzvu si upravil podle svého. „Jménem zákona vyzývám, abyste klekl na čtyři a kouřil mi kára. Ti vojedu mámu a uvidíš. Vůbec na mě nesahej  ty fízláku zku*vy*ynský,“ začal se muž vzpouzet.

Trpělivost pak ale strážníkům došla, a to ve chvíli, kdy se je agresivní muž snažil napadnout. Skončil pak na zemi a v poutech.

Státní policisté následně vandala podrobili testu na drogy, který prokázal, že byl zfetovaný. Spáchání trestného činu ale vyloučili. Drzého muže proto strážníci nechali převézt na záchytku a teď se bude zodpovídat hned ze čtyř přestupků.

Tagy: