Polibek dvou mužů v Popelce? Proč ne, ale ať je to film s novým názvem, zlobí se Nacher

Poslanec Patrik Nacher byl hostem Nového dne na CNN Prima NEWS.

Poslanec hnutí ANO Patrik Nacher promluvil v Novém dni na CNN Prima NEWS o politické hyperkorektnosti. Mimo jiné vyjádřil nesouhlas s bezpohlavní vílou kmotřičkou v nové americké verzi Popelky a s polibkem dvou mužů ve stejné pohádce, jejíž remake natočili v Norsku.

„Osobně jsem myslel, že debaty o politické hyperkorektnosti s pandemií skončí, protože máme jiné starosti. Ale je i vedle covidu, nejen v jeho pozadí,“ řekl Nacher ve vysílání CNN Prima NEWS.

Co si pod pojmem hyperkorektnost představuje? „Přecitlivělost na cokoliv. V metru v New Yorku nebo Londýně bylo oslovení ‚Dámy a pánové, vítáme vás‘. Někoho se to dotklo, protože se necítil ani jako muž, ani jako žena. Rozumím tomu, že promile lidí se tak necítí, nikdo jim do toho nebude mluvit, ale proč se kvůli tomu mají měnit tyto věci? Pak zde máme tichou většinu, kde mužům třeba vadí, že je tak nenazýváme,“ vysvětlil poslanec.

V poslední době vzbudily velké emoce nová natáčení pohádky Popelky. Norové zařadili do adaptace česko-německého filmu z roku 1973 Tři oříšky pro Popelku polibek dvou mužů. Do českých kin jde verze s názvem Tři přání pro Popelku 23. prosince.

Proč nenatočí nový film

A legendární pohádce Popelka dali na frak i v Holllywoodu. Hlavní postavu ztvárňuje sexy zpěvačka s kubánsko-mexickými kořeny. Navíc i charakter Popelky je trošku odlišný – má jít o kariéristku, která prince oslní v kalhotovém kostýmku. A její kmotřička, která hlavní hrdince pomáhá s outfitem na ples? Ta je pro změnu bezpohlavní.

„Zachytil jsem, že se tam budou líbat dva muži. Ať se líbají, ale natočí se místo předělávky pohádky úplně nový film s novým názvem. V pohádkách historicky někdo vystupuje. Když to uměle přeměníte, vytvoříte v lidech protitlak,“ okomentoval Nacher.

Dodal, že má na dnešní dobu a diskuse zpětnou vazbu od lidí z komunity homosexuálů, kterým se prý nejlépe žilo kolem roku 2010, kdy podobné věci nikdo neřešil. „Když se z toho stala každodenní záležitost a vše se přepaluje, jsou tito lidé terčem nevybíravých slovních útoků, které by před deseti lety nebyly,“ upozornil.

Tagy: