Skandál policisty z Karlovarska. Chystal se oloupit bohatou ženu, zastavila ho až GIBS

Příslušník Generální inspekce bezpečnostních sborů

Policista plánoval loupežné přepadení

Heslo „pomáhat a chránit“ si policista z Karlovarska vyložil po svém. S komplicem měl plánovat loupežné přepadení. Jejich obětí měla být žena, o které věděli, že bude mít doma hodně peněz. Plán jim ale na poslední chvíli překazila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Jako policista měl chytat zločince a potírat trestnou činnost, místo toho ale plánoval loupežné přepadení. Všechno začalo, když se na něj obrátil jeho kamarád.

ČTĚTE TAKÉ: Povraždila své děti nožem, smrti neunikl ani statečný David. U soudu tvrdila, že si nevzpomíná

„Muž měl jakožto civilní osoba získat informace o tom, že se v jednom konkrétním rodinném domě nachází vysoký obnos peněz. Následně se se svým známým policistou spojil a společně měli naplánovat, jak do tohoto domu vniknou a přepadnou majitelku domu až její manžel odjede,“ řekla CNN Prima NEWS mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Oběť plánovaného loupežného přepadení by měla žít v okrajové čtvrti Karlových Varů, a právě toto místo si měl obviněný policista společně se svým kumpánem jezdit obhlížet. Odsud měli oba společně plánovat únikové trasy.

„Muži nejprve společně provedli obhlídku domu, poté naplánovali trasu, jak do domu přijedou. Společně si připravili také taktiku, jak konkrétně k samotnému loupežnému přepadení dojde,“ uvedla Nguyenová.

Dá se říct, že počítali naprosto se vším, jen jednu jedinou věc do svého plánu nezahrnuli. Detektivy z Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ti je totiž sledovali. Ještě než stihli jít do akce, spadla klec.

Obviněný policista podle informací CNN Prima NEWS pracoval na karlovarském odboru cizinecké policie, a to přes 10 let. „Proti oběma mužům bylo zahájeno trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu loupeže ve stadiu přípravy,“ dodala Nguyenová. Soud následně oba poslal do vazby. V případě prokázání viny jim hrozí až 15 let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neměl lístek, vytáhl mačetu. Muž v Praze vyhrožoval revizorům, zbraň mu sebral kolemjdoucí

Tagy: