Dříve polonahé dívky, nyní bohoslužby. Brněnský noční klub se změnil k nepoznání

Druhou šanci dostaly nechvalně proslulé prostory v širším centru Brna, kde dříve sídlil noční klub s pochybnou pověstí. V minulosti zde tancovaly polonahé dívky, nyní si prostory Ponrepa do pronájmu vzala brněnská církev CityHouse. Mladí protestanti chtějí veřejnosti v opravených útrobách bývalého klubu ukazovat cestu k víře.

Nahota a hřích. I těmito slovy by se možná dalo popsat dřívější fungování prostorů bývalého klubu Ponrepo. Ještě před pár lety v centru Brna sídlil známý noční klub, na který veřejnost dodnes vzpomíná. „Pro mě by byl lepší ten noční klub,“ uvedl jeden z místních obyvatel. „Byl tady nepořádek, kravál, se to střídalo takový ty slečny různý a starší pánové v bohatých autech,“ popsal další. „Je to tam klidný, chodí tam mladý lidi, je tam pěkná hudba. Líbí se mi to,“ reagoval na změnu jiný.

Najít provozovatele podle slov majitele nikdy nebylo snadné. Prostory jsou rozsáhlé a je těžké je uživit. S provozováním nočního klubu ale nikdy nesympatizoval. „My jsme mnohdy ani nevěděli, co tam je. Jednou jsem tam vstoupil a kolem jednoho ze sloupků se točila nějaká slečna,“ řekl majitel objektu Zdeněk Zahradník.

Kulečníky a poledancové tyče dnes nahradily židle pro věřící a místo bujarých večírků se zde o víkendu konají bohoslužby. O ty se stará brněnské uskupení CityHouse, které je odnoží Apoštolské církve. „Hledali jsme něco, co by bylo blízko centra města, protože chceme jako církev být spíš uprostřed společnosti než na jejím okraji. A myslím si, že je to fajn příběh, že v sekulárním Česku se může se zavřít noční klub a stát se z něho církev,“ uvedl pastor Michal Apetauer.

Svěží změnu si ve srovnání s předchozími nájemci pochvaluje i majitel. „Máme výborné vztahy, jsou to lidé, se kterými se dá vyjít, mají tam činnost, která nám vyhovuje,“ doplnil Zahradník. Zájem o církev je v posledních měsících čím dal větší. Do budoucna plánuje pastor Apetauer rozšíření i do dalších měst.

Tagy: