Popeláři se srazili s tramvají, která vykolejila. Zranily se dvě cestující a řidič

V Praze se v pátek dopoledne srazily tramvaj a popelářský vůz. Nehoda si vyžádala lehká zranění dvou cestujících, pohmožděné břicho má řidič nákladního auta.

Tramvaj se s vozem popelářů střetla před půl jedenáctou dopoledne v ulici Zenklova, nedaleko zastávky Vosmíkových. „Podle prvotních informací se na místě nacházejí dvě lehce zraněné ženy z tramvaje a muž, řidič vozidla, s pohmožděným břichem,“ napsali záchranáři na Twitteru. Později uvedli, že se původní zprávy potvrdily.

Na místo dorazili také hasiči, podle nichž tramvaj po srážce vykolejila. Cestující ani řidiče hasiči vyprošťovat nemuseli, nakolejení a likvidaci následků pak zajišťovali pracovníci dopravního podniku.

„Zajistili jsme celkově nehodu proti vzniku požáru a spolupracovali jsme s Policií České republiky. Případ jsme následně předali kolegům hasičům pražského dopravního podniku,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kavka.

Mezi Palmovkou a Kobylisy jezdila místo tramvají náhradní autobusová linka X10. Linky 3, 10 a 24 byly odkloněny přes zastávky Nádraží Holešovice a Trojská. Před 13. hodinou se podařilo běžný provoz obnovit.

Tagy: