Měla jít do vězení, teď „neslušnou“ influencerku v Iráku zavraždili. Útočníka zachytily kamery

Neznámý útočník zastřelil v pátek v iráckém Bagdádu populární influencerku Om Fahadovou. Záběry z útoku se šíří po sociálních sítích. Irácké ministerstvo vnitra uvedlo, že zřídilo specializovaný tým, který má okolnosti útoku vyšetřit. Informují o tom weby BBC a Daily Mail. Fahadovou sledovaly na sociální síti TikTok desetitisíce lidí.

Om Fahadovou zastřelil neznámý pachatel v autě před jejím domem ve čtvrti Zayouna v irácké metropoli Bagdád, informuje web Daily Mail na základě informací od bezpečnostního úředníka, který si přál zůstat v anonymitě. Záběry z útoku se šíří po sociálních sítích. Je na nich vidět útočník na motorce, který zastaví nedaleko auta, ve kterém influencerka sedí. Pěšky pak dojde až ke dveřím řidiče a objeví se záblesky, zřejmě výstřely. Útočník pravděpodobně předstíral, že doručuje jídlo, tvrdí jiný ze zdrojů z bezpečnostních složek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nečekaná smrt brazilské influencerky. 28letou maminku tří dětí zřejmě zabila špatná diagnóza

Podle tiskové agentury Al Hurra byla při útoku zraněna také další žena. Irácké ministerstvo vnitra uvedlo, že byl mezitím zřízen „specializovaný pracovní tým“, který má vyšetřit okolnosti vraždy Fahadové.

Internetová celebrita se proslavila videi na sociální síti TikTok, na nichž v přiléhavém oblečení tančila na iráckou hudbu. Sledovaly ji zde desetitisíce lidí. Nedávno měla spor s influencerkou Daliou Naeemovou, známou jako „irácká Barbie“, kvůli jejím plastickým operacím. Ta jí údajně vyhrožovala, že odhalí její vztah s bezpečnostními činiteli, uvádí BBC.

V únoru 2023 odsoudili Fahadovou, vlastním jménem Ghufran Sawadihovou, v Iráku k šesti měsícům vězení za sdílení „videí obsahujících neslušné projevy, které podkopávají veřejnou morálku“. Na základě toho byl také zřízen výbor ministerstva vnitra, který měl za úkol prohledávat TikTok, YouTube a další platformy kvůli dalším urážlivým klipům.

„Tento typ obsahu není o nic méně nebezpečný než organizovaný zločin,“ prohlásilo ministerstvo v propagačním videu, v němž žádalo veřejnost, aby pomohla s nahlášením takového obsahu. „Je to jedna z příčin destrukce irácké rodiny a společnosti,“ dodalo ministerstvo.

Podle úřadů bylo od té doby zatčeno několik influencerů. Pár dní po odsouzení Fahadové dostala jiná influencerka z TikToku, která vystupuje pod online jménem Assal Hossamová, ještě přísnější trest. Ve vězení stráví dva roky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutek Pavlových, prezidentský pár přišel o milovanou Micku. Proslavila se v kampani

Tagy: