Má tetovanou tvář a chodí jako tučňák. Policie hledá muže, který pořezal barmanku v České Lípě

Lupič pobodal barmanku.

Lupič z České Lípy už rok a půl uniká

Přepadl hernu, pořezal barmanku a odnesl si peníze. Chladnokrevný lupič z České Lípy už rok a půl uniká spravedlnosti. Kriminalisté to přesto nevzdávají a o pomoc znovu prosí i veřejnost – doufají, že by ho lidé mohli poznat podle tetování v obličeji nebo chůze, která připomíná tučňáka.

Stalo se to 8. prosince 2021, krátce po poledni. Na zvonek u herny na sídlišti Špičák zazvonil zavalitý muž v zimní bundě, čepici a s rouškou na obličeji. Obsluha ho pustila dovnitř. Muž tvrdil, že hledá svou manželku a prošel kolem pultu do zadní místnosti k automatům. Ve skutečnosti ale nikoho nehledal, byla to záminka, aby se mohl přesvědčit, že kromě barmanky uvnitř nikdo není.

ČTĚTE TAKÉ: Surové napadení žen v Krumlově. Útočit měl i známý zápasník, bitku zachytila kamera

„Když se vracel, cítila, že je zle. Stačila si zavřít dveře do prostoru za pultem. On začal šermovat nožíkem a chtěl kasírku, ona se bránila a nechtěla mu ji dát. Pak přelezl pult, barmanka ho ještě mlátila plexiskly, jenže byl silnější. Skočil za ní a rubali se,“ popsala tehdy reportérovi velmi názorně kolegyně přepadené barmanky.

Šel si jak na procházce

Při potyčce lupič ženu pořezal, naštěstí jen lehce. Pak si z herny odnesl několik tisíc korun. Na odchodu ho potkala další ze zaměstnankyň, která zaslechla zevnitř hluk. „Chtěla jsem zrovna volat pomoc a on najednou vyšel. Bála jsem se, že je tam víc lidí podle toho rámusu. On si mě nevšímal a úplně normálně odešel, jako by byl na procházce,“ popsala další z kolegyň přepadené ženy. Všimla si, že muž chodí trochu zvláštně – jako tučňák.

Kriminalisté měli k dispozici videozáznam, který zveřejnili. Žádný poznatek ale dosud nevedl k zadržení pachatele. Nepomohlo ani upozornění na specifické tetování v obličeji. „Kriminalisté jsou po několikanásobném zvětšení obrazu z bezpečnostní kamery přesvědčení, že muž má na levé tváři tetování – tři vodorovné čáry, které vykukují zpod roušky,“ upozornila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

„Totožnost pachatele se nám zatím nepodařilo zjistit, nicméně jsme přesvědčení o tom, že jeho tetování v obličeji i houpavá chůze jsou tak výrazné markanty, že nás nakonec na jeho stopu dovedou. Proto prosíme veřejnost, aby se na záznam ještě jednou dobře podívala,“ dodala mluvčí. Podle přepadené barmanky muž mluvil česky, i když se prý dost nešikovně snažil předstírat ukrajinský přízvuk.

Tagy: