Porodila tajně ve sklepě, dítě pak umíralo v květináči. Ženě z Mělnicka hrozí vysoký trest

Místo, na kterém se tragédie odehrála

Žena měla zavraždit čerstvě narozené dítě

Až výjimečný trest může dostat žena, která loni v prosinci zavraždila podle obžaloby své čerstvě narozené dítě. Chlapce zabalila do deky a dala do květináče. Brutální případ začal projednávat Krajský soud v Praze.

Šestatřicetiletá žena žila s partnerem a dvěma dětmi v Neratovicích na Mělnicku a těhotenství údajně tajila. V den, kdy na ní přišly porodní bolesti, odešla z práce a schovala se do sklepa, kde začala rodit.

Novorozený chlapec podle jejích slov ani moc neplakal, tak ho zabalila do deky a dala do květináče. Poté, co doma vytlačila placentu, se pro něj podle obžaloby vrátila a v igelitové tašce ho schovala za skříň.

Žena před soudem prohlásila, že si nedokáže vysvětlit, proč novorozence neodnesla do babyboxu vzdáleného přibližně kilometr a půl od místa, kde porodila. Později se se vším svěřila partnerovi a jeho rodině. Novorozence nakonec donesla na policejní služebnu.

Obžalovaná soudu popsala partnerské neshody se svým mužem a zmínila, že jí byl nevěrný s kolegyní z práce. „Samozřejmě mě to trápilo, protože jsem chtěla mít funkční rodinu,“ uvedla na svou obhajobu.

Státní zástupce obžaloval ženu z vraždy spáchané obzvlášť trýznivým způsobem. Hrozí jí až výjimečný trest. Důležitý ovšem bude posudek od psychiatrů.

Líčení bude pokračovat i v následujících dnech, soud plánuje výslech znalců.

Tagy: