Pozadí rozchodu Pavla Lišky a Barbory Polákové: Je v tom někdo třetí?

Slavný herecký pár sice rozchod tajil celé tři roky, ale problémy mezi sebou měli už daleko dříve. Co za krachem jejich vztahu stojí? A jak si rozdělili péči o své dvě děti: pětiletou Ronju a čtyřletou Riku, které spolu mají?

Že to v partnerském soužití mezi Barborou Polákovou a Pavlem Liškou skřípe, se poprvé ukázalo už před čtyřmi lety. Přestože měl herec doma dvě malé děti, dal před rodinou přednost svému největšímu koníčku. Sbalil se a na tři měsíce vyrazil na dobrodružnou a nebezpečnou výpravu na motorkách po Střední Americe, z čehož následně vznikl cestovatelský dokument. Bára tak zůstala na všechno sama.

Výčitky ho ale nijak netrápily, výlet byl pro něj splněný sen. „Budeme se spoléhat na vlastní intuici, rady a pomoc místních obyvatel. Cesta prověří naše schopnosti přežití v cizím, kulturně vzdáleném světě, daleko od rodin. Slibujeme vám krev, pot a slzy. Doufáme, že to budou slzy radosti a smíchu. Naším cílem je být naprosto autentičtí, s čímž souvisí i forma natáčení,“ nastínil před výpravou nadšeně Liška. Zda jeho elán tehdy sdílela i jeho žena, to už se nezmínil.

Dalším signálem jejich krize byl fakt, že když si před dvěma lety Bára zakoupila luxusní chalupu s pozemkem o rozloze přes čtyři tisíce metrů čtverečních v Krkonoších, Liška na nemovitost nepřispěl ani korunou. Nyní je jasné, proč tomu tak bylo. Tehdy už netvořili pár a každý řešil vlastní budoucnost.

Přestože spolu už delší dobu nežijí, na péči pro své dvě malé holčičky se dokázali shodnout bez problémů. „V pětadvaceti jsem žila s klukem, který měl šestiletého syna a střídavku po čtrnácti dnech. Částečně jsem tedy vychovávala školáka, brala to zodpovědně, ale taky jsem si tenkrát slíbila, že jestli se mi jednou stane něco podobného, moc si přeji, aby se moje děti nestěhovaly s batůžkem tam a zpátky. Pavel souhlasil, takže teď holčičky mají jeden domov a my dva každý svůj byt,“ přiblížila Poláková.

Důvody rozchodu ani jeden z nich nezmínil. Stejně tak, zda už se v jejich životech objevil někdo nový. Poláková ovšem před rokem, kdy už s Liškou nebyla, v jednom z rozhovorů přiznala, že by si přála třetí dítě. Našla snad už vytouženou lásku? Nejbližší týdny napoví.

Tagy: