Mlhy, přeháňky a teploty kolem 10 °C. Kde v závěru týdne nasněží?

Počasí s mlhou

Počasí 5.11.2021 7:08

Mlhy, zataženo a teploty kolem 10 °C. Počasí v Česku se v následujících dnech ustálí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického úřadu. Až do neděle musí lidé počítat i s ojedinělými přeháňkami.

I když na několika výše položených místech v Česku už během týdne napadl sníh, období denních teplot kolem nuly je ještě v nedohlednu.

V pátek bude oblačno až zataženo s ojedinělými mlhami. Na horách hrozí místy déšť nebo přeháňky, v nadmořské výšce nad 800 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají na 7 až 11 °C a i v místech nad 1 000 metrů nad mořem bude většinu času nad nulou.

Noc má být podle meteorologů polojasná s nízkou oblačností a mrznoucími mlhami. Nejnižší teploty budou od 0 do 4 °C, při zmenšené oblačnosti místy až -3 °C. Řidiči, kteří se v sobotu ráno někam chystají, by si tak měli přivstat a počítat se škrabáním skel svého čtyřkolového miláčka.

Víkend s vysokými teplotami

Oba víkendové dny budou ve všech aspektech téměř totožné. Čeká nás polojasná až skoro jasná obloha, ráno místy nízká oblačnost a mrznoucí mlhy. Během neděle budou od severozápadu přibývat oblačnosti a zejména a zejména v Čechách místy déšť nebo přeháňky.

Na horách může sněžit. Nejvyšší denní teploty vystoupají stejně jako pátek na 7 až 11 °C, v noci klesnou i stupeň pod bod mrazu.

Tagy: