Rusové utrpěli další velkou ztrátu. Ukrajinci zlikvidovali důležitého plukovníka

Ukrajinští vojáci s kalašnikovem

Válka na Ukrajině (19.11.2022 12:00)

Ozbrojeným silám Ukrajiny se povedlo zlikvidovat plukovníka ruského ministerstva pro mimořádné situace Pavla Jermolajeva. Informovala o tom agentura Unian s odvoláním na plukovníkovu ženu. O okolnostech úspěšného úderu zatím nejsou k dispozici podrobnější informace.

Není jasné, kdy k ukrajinskému útoku došlo. Jisté však je, že plukovník ruského ministerstva pro mimořádné situace Pavel Jermolajev je již nějaký čas po smrti. Příbuzní už ho nejspíš nechali pohřbít.

Likvidaci Jermolajeva potvrdila jeho žena. „Zemřel za svou zemi, za svou čest a za svůj lid,“ obhajovala vdova podle agentury Unian ruské běsnění na Ukrajině. Uživatelé na Telegramu uvádí, že se Jermolajev narodil 28. dubna 1974. Měl být absolventem vojenské akademie v uzbeckém Taškentu.

„Za 48 let svého života stihl plukovník navštívit ruskou Jerevanskou oblast i Osvětim. Pravděpodobně se ‚inspiroval‘ tím, co tam viděl,“ glosoval telegramový účet OSINT Georgia.

Rusové zvlášť v poslední době ztrácí obrovský počet vojáků. Podle ukrajinských údajů denně zhruba 300 až 400 mužů, buď padnou, nebo padnou do zajetí. Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil rovněž ohlásil, že ukrajinská armáda od začátku invaze zneškodnila více než 83 tisíc okupantů. Do tohoto čísla Kyjev započítává mrtvé, raněné i zajaté ruské vojáky. Údaje je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit. Obrovský počet ruských ztrát však naznačuje i nespočet videí, která kolují po sociálních sítích. Obdobné ale budou zřejmě i ztráty na ukrajinské straně.

Tagy:
válka Ukrajina velitel Rusko Kyjev Telegram plukovník Taškent Oděská oblast Kyjevská oblast Auschwitz (Osvětim) UNIAN Pavel Jermolajev