Brutální záběry z Ukrajiny: Drony zmasakrovaly okupanty. Zničíme je všechny, vzkázal Kyjev

Ukrajinské drony masakrují ruské vojáky.

Ukrajinské drony masakrují ruské vojáky

V posledních týdnech se na sociálních sítích objevuje mnoho brutálních záběrů z bojů na Ukrajině. Bezpilotní letouny ukrajinské armády často útočí pomocí svrhávání bomb a masakrují tak jednoho ruského vojáka za druhým. O další videa tohoto typu se podělilo zpravodajství tamních ozbrojených sil. Moskvě mimo jiné vzkázalo, že žádný z okupantů se před ukrajinskými obránci neskryje.

„Nebylo to pro okupanty zrovna dobré ráno. Žádný z nich nebude mít na naší zemi mír. Smrt ruským útočníkům,“ komentovalo záběry zpravodajství ukrajinských ozbrojených sil. Útoky provedl 5. samostatný útočný pluk.

Na videu je vidět série ukrajinských úderů na ruské vojáky pomocí bezpilotních letounů. Nejdříve ukrajinský dron shodil bombu okupantům přímo do vyhloubeného zákopu. Další výbušnina pak očividně překvapila dva Rusy, kteří zrovna stříleli směrem na ukrajinské pozice. Exploze oběma mužům poranila dolní končetiny.

Poslední zdokumentovaný útok mířil na ruskou skrýš. Zdá se, že okupant, který z vyhloubené díry vykukoval, ukrajinský dron spatřil. Před shozenou bombou poté utekl doslova na poslední chvíli.

Takové štěstí ovšem neměla skupina Rusů, která u zničeného domu pravděpodobně ošetřovala jednoho ze zraněných vojáků. Bomba shozená z dronu jim vybuchla přímo pod nohama. Ze záběrů, které i v tomto případě sdílelo zpravodajství ukrajinských ozbrojených sil, je patrné, že následky exploze byly pro některé ruské vojáky fatální.

Videa tohoto typu, která v poslední době velmi často kolují po sociálních sítích, patří mezi ty vůbec nejbrutálnější materiály, které byly zatím během války zachyceny a publikovány. „Je možné, aby se ruští okupanti ukryli před ukrajinskými obránci? Odpověď zní: ne. Zničíme všechny útočníky,“ vzkázal Kyjev ruskému agresorovi.

Tagy: