Pražská policie zadržela muže, který je podezřelý, že útočil na ženy nožem

Policie zadržela podezřelého z útoků na ženy

Pátrání po nebezpečném útočníkovi, který v Praze v posledních dnech ohrožoval nožem několik žen, se možná nachýlilo ke svému konci. Kriminalisté zadrželi podezřelého muže, který odpovídá popisu. Podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové nyní muže čeká výslech, o dalších krocích bude informovat později. Za loupež mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

K dopadení podezřelého došlo v Praze 8 ve středu půl hodiny po poledni. „Na linku 158 zavolala žena, která ho poznala, a následně ho dohledal zaměstnanec policie obsluhující kamery, který navedl zasahující policisty přímo k podezřelému útočníkovi,“ sdělila Kropáčová.

Muž zaútočil na jednu z žen na Hlávkově mostě. Napadené se podařilo z místa utéct. „Pachatel však bezprostředně poté opět zaútočil na jinou ženu jdoucí po ulici,“ uvedla Kropáčová.

Policistům se ozvalo pět napadených žen

„Pachatel k ženě přijde, má zřejmě vystřelovací nůž, a ten pak přiloží k tělu ženy. Promluvil na ni anglicky, žena mu vydala hotovost,“ popsal incident jeden z kriminalistů pro CNN Prima NEWS s tím, že policistům se ozvalo už pět žen, které ohrožoval.

„Máme zadokumentovaného pachatele den před incidentem, jak se pohybuje na stanici metra Muzeum. Byl bez roušky, dostával se do konfliktů s ostatními cestujícími a v jednu chvíli dokonce kopal do soupravy metra,“ dodal kriminalista.

„Děkujeme všem občanům za zaslané poznatky, za pomoc při pátrání po hledaném muži. Také děkujeme všem médiím za zveřejnění pátrání,“ napsali policisté na Twitteru.

Tagy: