Chvíle od tragédie: Policista přelezl balkon v osmém patře, aby uhasil oheň. Hrdina, chválí lidé

Na sídlišti v Chodově na Sokolovsku v sobotu kolem čtvrté ranní hořel byt, jehož nájemník spal. Přivolaný policista přelezl v osmém patře balkon od sousedů, aby se dostal do zasaženého bytu, spícího muže zachránil a požár uhasil, řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek. Kouř z kuchyně bytu v třináctipatrovém panelovém domě oznámil občan z okolí na linku 158.

Na místě zasahovalo pět požárních jednotek a další složky integrovaného záchranného systému. Jednalo se o třináctipatrový panelový dům. „Šlo o požár části kuchyně od potravin na zapnutém sporáku, samovolně se evakuovalo 20 osob a dalších 23 pak dům opustilo na pokyn hasičů,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

ČTĚTE TAKÉ: Nadlidský výkon chorvatských hasičů. Masivní požár dostali pod kontrolu, spálil domy i auta

Tři lidé se nadýchali kouře a převzala si je zdravotnická záchranná služba. Prostor byl zakouřený, oheň se ale dál nerozšířil. „V tuto chvíli je dům odvětraný a všichni lidé jsou zpět ve svých bytech,“ dodal.

„Jeden z policistů nasadil vlastní život, přelezl balkon v 8. patře a dostal se do bytu, kde hořelo. Požár uhasil a zachránil muže, který v bytě spal,“ napsala mimo jiné po zásahu policie na Twitter.

Od uživatelů si zasahující strážce zákona vysloužil pochvaly. „Další hrdina z řad policistů. Respekt,“ uznala jedna z uživatelek. „Velké poděkování a gratulace k jeho výkonu. Doufám, že povýšení a odměna ho nemine. Pomáhat a chránit. Heslo bylo naplněno bezezbytku,“ dodal další člověk.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Oblíbená restaurace lehla popelem. Několik lidí skončilo v nemocnici

Tagy: