Prezidentské šmejdění u Josefa Středuly. Bude na paneláku standarta? ptají se sousedé

Čas, který nás dělí od prezidentských voleb, se rychle krátí, už zbývá jen měsíc. A redakce CNN Prima NEWS pokračuje v seriálu ze soukromí kandidátů. V pondělí zavítala na pražskou Pankrác, kde s manželkou bydlí odborový předák Josef Středula. Jak ho vnímají jeho sousedé?

Pražská Pankrác není jenom luxusní čtvrť s moderním bydlením za desítky milionů korun. Vedle těchto mrakodrapů leží i velké panelové sídliště z dob socialismu, kde bydlí i kandidát na prezidenta Josef Středula.

Ten v minulosti uvedl, že byt o dispozici tři plus kuchyňský kout pořídil společně s manželkou na hypotéku. Jeho sousedé se shodují, že je z Pankráce dobrá dopravní dostupnost, okolí domu by ale chtělo zrevitalizovat.

Jenom pár desítek metrů od bytu, v němž bydlí kandidát na prezidenta Josef Středula, stojí velké obchodní centrum. „Já sem chodím nakupovat a občas ho tu vidím. Naživo působí, že je klidný, vyrovnaný, usměvavý – no prostě šarmantní pán,“ uvedla jedna z obyvatelek.

Kdyby odborový předák zvítězil, o bydlení na Hradě by zájem neměl. Chtěl by zůstat věrný svému bytu na Pankráci. „My bydlíme v přízemí a on nahoře. Byla by škoda, kdyby tady nezůstal. Tady je hezky,“ popsala sousedka. „Tak to je hustý! To by bylo zajímavý! Taková zapadlá ulička a mít tady pana prezidenta,“ neskrývala nadšení jedna mladá slečna.

„Myslíte, že dokážete na tom paneláku udělat prezidentskou standartu? To by bylo krásný. To by byla obrovská legrace, jakou jsme tu ještě neměli,“ podotkl poněkud ironicky další soused. Zda bude standarta viset na střeše paneláku, nebo na Hradě, to se uvidí už zanedlouho po lednových volbách.

Tagy:
prezidentské volby Josef Středula panelový dům Praha Pankrác kandidát na prezidenta