Při požáru pražského bytu utrpělo zranění 14 lidí, dva jsou ve vážném stavu

Při požáru pražského bytu se zranilo jedenáct lidí.

V ulici Černokostelecká na Praze 10 zasahovali u požáru bytu profesionální i dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři. Ti ošetřili čtrnáct osob, z toho deset bylo převezeno do nemocnice. Dva z nich jsou ve vážném zdravotním stavu. Na místo byl vyslán záchranářský vrtulník. Komunikace je v místě požáru uzavřena.

Podle informací hasičů hořel byt ve třetím patře obytného domu. „Požár je uhašen. Byt jsme odvětrali, hasičský vyšetřovatel zjišťuje spolu s Policií ČR příčinu požáru. Poskytujeme i posttraumatickou péči,“ uvedli hasiči na svém Twitteru.

K požáru vyjeli i záchranáři. „Na místě je pět posádek záchranářů i speciální vůz Atego,“ uvedli záchranáři. „Minimálně dvě osoby jsou ve vážném zdravotním stavu. Jednu z nich nyní záchranáři uvedli do umělého spánku a zajišťují dýchací cesty,“ doplnili.

Celkem nakonec záchranáři ošetřili čtrnáct osob. „Z toho tři nebylo nutné transportovat do zdravotního zařízení, jedna žena podepsala negativní reverz a deset osob jsme převezli do nemocnic,“ sdělili záchranáři. Na místo byl vyslán také záchranářský vrtulník. Komunikace je v místě nyní uzavřena.

Tagy: