Střelba na kohoutích zápasech v Mexiku. Záchranáři objevili 19 těl, další lidé se zranili

V neděli večer místního času zemřelo při střelbě na nelegálních kohoutích zápasech na západě Mexika nejméně 19 lidí. Řada dalších lidí byla zraněna, informovaly místní úřady. Motiv střelby policie vyšetřuje a po útočnících pátrá, informovala agentura AFP.

Podle agentury Reuters neznámí střelci zaútočili na nelegální kohoutí zápasy ve státě Michoacán. „Bylo objeveno 19 těl, z nichž tři patřila ženám, se známkami po střelbě,“ uvedly úřady. Mnoho dalších lidí bylo odvezeno do nemocnice.

Michoacán a sousední stát Guanajuato patří k mexickým oblastem, kde v poslední době úřady zaznamenávají nejvíce násilných trestných činů, uvedla agentura AFP. Podle policie v obou státech zuří střety mezi skupinami organizovaného zločinu, které se přou o kontrolu nad obchodem s drogami a dalšími kriminálními aktivitami.

Od roku 2006, kdy mexické úřady zahájily vojenské tažení proti drogovým kartelům, v zemi zemřelo násilnou smrtí přes 340 tisíc lidí. Většinu vražd úřady přisuzují vyřizování účtů mezi drogovými kartely. Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador čelí kritice, že se mu nepodařilo snížit násilí ze strany kriminálních skupin, jak sliboval ve volbách.

Tagy: