Princ William se nakazil koronavirem. Měl problémy s dýcháním, nemoc ale tajil

Princ William

Princ William prodělal COVID-19

Britský princ William prodělal nemoc COVID-19. Podle zdroje deníku The Sun měl problémy s dýcháním, vše ale tajil, aby neděsil veřejnost. Nakazit se měl už v dubnu, všechno ale vyšlo najevo až nyní. Kensingtonský palác odmítl zprávu oficiálně potvrdit.

„Williama ten virus zasáhl poměrně těžce, opravdu ho to uzemnilo. V jednu chvíli měl problémy s dýcháním, takže samozřejmě všichni kolem něj docela panikařili,“ prozradil zdroj z blízkosti královské rodiny. Blízké prý vyděsilo, že má princ takové zdravotní potíže, když je v tak skvělé formě.

Dědic trůnu ale prý nechtěl vyvolávat poprask u veřejnosti, a tak nákazu tajil. Musel být sice v izolaci, ale stále byl odhodlaný splnit všechny své královské povinnosti, a tak pracoval přes telefon nebo internet prostřednictvím videokonferencí.

Už v březnu se koronavirus potvrdil u Williamova otce, prince Charlese, který strávil izolaci ve Skotsku. Jeho manželka Camilla, vévodkyně z Cornwallu, měla negativní test, i přesto ale putovala na 14 dní do karantény. Charles měl podle svých slov jen lehké příznaky, stále se mu ale plně nevrátily čich a chuť.

V dubnu se nakazil koronavirem také britský premiér Boris Johnson. Ten měl ale těžký průběh nemoci COVID-19 a na několik dní skončil na jednotce intenzivní péče. Zdravotníci uvedli, že boj o jeho život „mohl jít oběma směry“. Johnson se nakonec vyléčil, rozhodl se zhubnout a vést osvětovou kampaň proti obezitě.

V karanténě je nyní i generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, který byl v kontaktu s nakaženým. Na Twitteru oznámil, že bude pracovat z domova.

Tagy: