Přítelkyni chtěl uříznout hlavu, rozbíjel auta i okna. Před vězením odsouzený Slovák utekl

Slovenská policie pátrá po muži, který se nedostavil k výkonu trestu

Slovenská policie pátrá po nebezpečném mladíkovi

Nebezpečný, odsouzený, ale stále na svobodě – slovenská policie marně pátrá po mladíkovi, který nenastoupil do vězení. Petr si má odpykat více než dvouletý trest za několik trestných činů včetně napadení těhotné přítelkyně. Té chtěl prý dokonce uříznout hlavu karburátorem. O případu informovala TV JOJ.

Muž, který byl odsouzen za několik trestných činů, pochází ze slovenské obce Kamienka. Místní obyvatelé se s jeho agresivním chováním setkali na vlastní kůži. Nejdříve brutálně zbil matku malého dítěte, zamkl se s ní v domě a křičel, že se ven nedostane živá. Šokovaná žena měla poraněnou hlavu.

ČTĚTE TAKÉ: Výhrůžky smrtí, držení pod krkem i napadení strážníků. V nákupním centru v Brně řádili opilci

Později agresor rozbíjel okna domů a demoloval auta v obci. Následně zmizel. Nikdo nevěděl, zda se vrátí a bude pokračovat. Vesnici celou noc hlídali policisté se samopaly. „Lidé v Kamience se toho psychopata bojí,“ svěřil televizi JOJ jeden z místních obyvatel.

Policii se muže rychle podařilo vypátrat a obvinit. Soud ho uznal vinným ze čtyř trestných činů. Odvolací soud mu nařídil trest odnětí svobody na dva roky a čtyři měsíce. „Byl vydán příkaz k předání odsouzeného do Ústavu pro výkon trestu se středním stupněm zabezpečení,“ doplnila mluvčí soudů Prešovského kraje Ivana Petrufová.

Rozsudek je pravomocný, muž je ale stále na svobodě a k výkonu trestu se nedostavil. „Uvedené osobně byl vydán příkaz k výkonu trestu odnětí svobody. Stále se po ní pátrá,“ potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie v Prešově Jana Ligdayová. Známí a otec odsouzeného uvedli, že by se měl nacházet v zahraničí.

Tagy: