Bouřlivé protesty proti Vojtěchovi před ministerstvem. Na místo dorazili těžkooděnci

Demonstrace před ministerstvem zdravotnictví

Protestující u ministerstva

Desítky demonstrujících se v úterý sešly před ministerstvem zdravotnictví na Palackého náměstí, aby ostře kritizovaly šéfa resortu Adama Vojtěcha, hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou i vládní protikoronavirová opatření. Na pořádek nejprve dohlíželi policisté, po chvíli je však vystřídali těžkooděnci.

Uspořádat demonstraci před ministerstvem zdravotnictví se lidé rozhodli v Den české státnosti, 28. září. V tento sváteční den bývá každoročně veřejnosti zpřístupněn Úřad vlády i ministerstva. Těm, co chtěli navštívit ministerstvo zdravotnictví na Palackého náměstí v Praze, však ve vstupu do budovy zabránily desítky osob.

„Policisty vystřídali těžkooděnci, kteří neprodyšně uzavřeli vchod do budovy. Došlo i k dalším změnám. Za stanem, který stojí zleva hned vedle vchodu, byly rozmístěné pytle, na kterých mohly sedět děti spolu se svými rodiči, zatímco čekali ve frontě do budovy. Policie však tyto pytle musela zabavit, protože je zabírali demonstrující,“ uvedl z Palackého náměstí reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý.

Tagy:
Policie ČR demonstrace Adam Vojtěch CNN Prima NEWS Pavla Svrčinová děti pytle Ministerstvo zdravotnictví Praha Palackého náměstí Den české státnosti Ministerstvo zdravotnictví České republiky Úřad vlády České republiky