RADAR: Následující dny bude teplo a bez srážek. Podívejte se, kde hrozí požáry

Meteorologové hlásí v dohledné době jasnou oblohu bez srážek. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V důsledku toho vyhlásil pro severozápad Česka výstrahu před vznikem požárů.

V sobotu hlásí meteorologové jasno až polojasno. Průměrné denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Absurdní počasí: Tlaková výše Vera přinese do Česka léto, jižní Evropě ale hrozí katastrofa

Podobné počasí experti předpovídají i v neděli. Ojediněle by se však místy mohly přehnat dešťové přeháňky. Ráno by se také mohly objevit přízemní mrazíky.

Teploty nad 20 stupni Celsia předpovídají odborníci z ČHMÚ i v následujících dnech. Ke konci příštího týdne by se rtuť teploměrů mohla vystoupat až ke 30 stupňům. Déšť se však na našem území objeví pouze ojediněle.

ČHMÚ právě z toho důvodu vyhlásil pro severozápad České republiky výstrahu před vznikem požárů. Konkrétně se upozornění týká celého Ústeckého a Karlovarského kraje a části Libereckého, Středočeského a Plzeňského.

Experti doporučují nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Lidé by se také měli řídit místními vyhláškami a zákazy.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Tagy: