Sledujte RADAR: Letní počasí doprovodí bouřky, hrozí také u vás? Teploměry naměří přes 20 °C

Do Česka přicházejí skutečně letní teploty, které se začátkem týdne budou blížit 30 °C. Razantní oteplení budou však místy provázet i přeháňky či bouřky. Jasnější obloha se bude od úterý zatahovat, srážky proto neustanou ani v nadcházejících dnech. Ve druhé polovině týdne navíc přijde postupné ochlazování, teplotní rozdíl mezi očekávanými průměrnými denními maximy z pondělí a příštího víkendu činí téměř 10 °C.

Sobotní nebe bude polojasné až oblačné, zpočátku v některých oblastech i zatažené. Odpoledne a večer se na Moravě a ve Slezsku mohou ojediněle objevit i přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty očekává Český hydrometeorologický ústav mezi 20 a 24 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Učme se od severní Afriky. Dovolenkové ráje v Evropě se připravují na pekelné počasí

Noc na neděli bude polojasná až jasná, zpočátku však může zvětšená oblačnost přinést ojedinělé přeháňky. Polojasno s letními teplotami vydrží i přes den, maxima budou dosahovat až 26 °C. Odpoledne a večer se ale ojediněle, v severovýchodní polovině území místy, objeví přeháňky nebo bouřky.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

pondělí se můžeme těšit na ještě jasnější oblohu a nejvyšší teploty z celého nadcházejícího týdne. Denní maxima se budou pohybovat mezi 23 a 27 °C, na severovýchodě kolem 22 °C. Při zvětšené oblačnosti je místy třeba se opět připravit na možnost přeháněk a bouřek.

Obloha se bude dále v průběhu týdne zatahovat, dojde i k postupnému ochlazování až k průměrným víkendovým maximům okolo 15 °C. Občasné srážky nebudou ustávat, nejdeštivější má být podle meteorologů úterý.

Tagy: