RADAR: Prosluněné dny vystřídá ochlazení a déšť. Podívejte se, kde udeří bouřky

Nenechte odtéct dešťovou vodu. Je vhodná třeba na zalévání zahrady...

Počasí (17.9.2023 8:15)

Začátkem příštího týdne přijde ochlazení. Zatímco v neděli a pondělí se teploty přiblíží třicítkám, průměrná maxima v úterý se budou pohybovat okolo 22 °C. Ochlazovat se pak s výjimkou teplejšího čtvrtka bude i nadále. Jasnou oblohu z konce víkendu nahradí první pracovní den postupně se zvyšující oblačnost, místy s přeháňkami a bouřkami. V úterý již přijde déšť na většinu území. Situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru v tomto článku.

Nedělní obloha bude jasná až polojasná, na východě se mohou při zvětšené oblačnosti objevit ojediněle přeháňky. Zpočátku můžeme podle Českého hydrometeorologického ústavu čekat i ojedinělé mlhy nebo nízkou oblačnost, hlavně na jihozápadě. Denní maxima se budou pohybovat mezi 24 a 28 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vondra ostře o von der Leyenové: Green Deal je tragédie. Všechno zdražuje a horko je furt dál

Mlhy se mohou ojediněle objevit i v pondělí ráno. Přijdou po jasné až polojasné noci, kdy teploty klesnou ke 12 °C, ojediněle až k 9 °C. Jasno až polojasno bude i v průběhu dne, odpoledne však začne přibývat oblačnosti a večer se mohou v Čechách místy vyskytnout přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 29 °C.

Situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. V případě deště ve stejné kategorii vyberte Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Počasí se podstatně zhorší v úterý. Podle meteorologů bude oblačno až zataženo, na většinu území přijde déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Srážky budou postupně od západu ustávat, částečně bude ubývat i oblačnosti. Denní maxima se budou pohybovat mezi 21 a 25 °C.

K TÉMATU: Prudké bouře řádily v týdnu na Moravě a ve Slezsku. Velká voda ničila sklepy a garáže, silnice zaplavilo bahno

Tagy: