RADAR: Tropy v Česku nekončí. Zpřísnila se výstraha před vedrem. Hrozí i u vás?

Teplé počasí

Počasí 23.7.2023 9:15

Horké počasí v Česku bude panovat i v následujících dnech. V neděli a v pondělí teploty přesáhnou hranici 30 °C, vyskytnou se také bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který v souvislosti s vedrem zpřísnil výstrahu. Počasí ve svém regionu můžete sledovat na radaru v tomto článku.

V neděli bude skoro jasno až polojasno. Během dne bude od severozápadu přibývat oblačnost, večer se ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 27 až 32 °C, na horách kolem 22 °C. Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Před horkem do obchoďáku? Náhlé střídání teplot může vést k šoku, případy se nyní množí

Český hydrometeorologický ústav zpřísnil několikadenní výstrahu v mnoha regionech. „Výstraha rozšiřuje územní platnost vysokých teplot na pondělí. Díky deštivějšímu a chladnějšímu počasí v dalších dnech se toto nebezpečí pravděpodobně zmírní,“ dodal ČHMÚ.

V noci na pondělí bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. K ránu se v Čechách objeví ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty dosáhnou 15 °C.

Situaci ve svém regionu můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V pondělí by mělo být oblačno až zataženo, na Moravě zpočátku i polojasno. Odpoledne a večer se objeví déšť nebo přeháňky, hlavně na východě i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 29 až 33 °C, na jihovýchodě dosáhnou až 35 °C.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že v úterý se ochladí. Nejvyšší denní teploty se budou držet v rozmezí 22 až 26 °C, na západě se budou pohybovat kolem 20 °C. Mělo by být oblačno až zataženo. Během dne se na většině území vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky.

Tagy: